SVILAJNČANKA RADMILA 18. JANUARA PROSLAVIĆE BAŠ VELIKI ROĐENDAN: Ispunila svih 99 leta

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 01. 2024. u 22:29

RADMILA Josipović iz Svilajnca 18. januara proslaviće 99. rođendan i, kaže, najveći problem joj je da se seti kada je poslednji put posetila lekara. Bogu zahvaljuje što ni sada, u dubokoj starosti, nije bolesna, a - pomalo šeretski - veli da je zaboravila i koliko decenija "krcka" penziju, koju je stekla posle 41 godine radnog staža u Zavodu za socijalno osiguranje.

СВИЛАЈНЧАНКА РАДМИЛА 18. ЈАНУАРА ПРОСЛАВИЋЕ БАШ ВЕЛИКИ РОЂЕНДАН: Испунила свих 99 лета

Foto:Z.Gligorijević

Srećna je, veli, što je razum nije napustio, što je ostvarila sve što je želela i - mada joj život nije uvek bio lak - što je proputovala čitavu Evropu.

- Razum me, srećom ne napušta, pa dan započinjem čitanjem novina, potom popričam sa ženom koja mi čisti kuću i sprema ručak, malo prošetam po dvorištu, a onda pogledam ono što me zanima od TV programa. Mada mnogo provodim u krevetu, nikada nije dosadno, a po komšiluku ne skitam - kaže baka Radmila.

Njena porodica živela je solidno sve do 1941, jer je njen otac Miloš Rajković bio bankarski službenik. Iako se školovala u Beogradu, poput braće Živojina i Rodoljuba, napustila je Pravni fakultet i vratila se u rodni grad da bi brinula o bolesnoj majci Jeleni.

- Preživela sam veliku glad tokom Drugog svetskog rata. Ostavila sam dečka kog sam volela, jer je bio suviše siromašan, a ja sam htela da izađem iz bede. Sa 32 se udadoh za advokata Ratka Josipovića, koji je dobro zarađivao i bio oslonac čitavoj mojoj porodici. Nažalost, nismo imali decu, a on je preminuo pre 22 godine, pa od tada živim sama - zaključuje Radmila o kojoj brinu bratanci, koji će se pobrinuti i za rođendansku trpezu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona