KONCERTOM OBELEŽILI 25 GODINA RADA: Novogodišnji spektakl Gradskog hora „As“ iz Vršca (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

27. 12. 2023. u 15:25

Gradski hor „As“ sinoć je obeležio 25 godina neprekidnog rada tradicionalnim novogodišnjim koncertom u Narodnom pozorištu „Sterija“.

КОНЦЕРТОМ ОБЕЛЕЖИЛИ 25 ГОДИНА РАДА: Новогодишњи спектакл Градског хора „Ас“ из Вршца (ФОТО)

Foto: Grad Vršac

Na velikoj bini su se, osim horista i dirigentkinje Anđelke Sučević, pojavile i njene saradnice Ljiljana Radusin i Olga Šinković, kao i solisti Sandra i Tamara Kelić, Tihana Radusin, Tamara Tamči Toskić, Trajan Kačina, Ljubomir Popović, Ljubomir Trusnik i Nikola Pribela.

Muzičku pratnju činili su Tatjana Gerdec Mrđa i Konstantin Vidaković za klavirom, Nikola Bengin za gitarom i Vladimir Trusnik za harmonikom.

Tradicionalni koncert otvoren je pesmom „Tamo daleko“, nakon čega su se nizale kompozicije na srpskom, rumunskom, španskom, ruskom, grčkom, nemačkom i ukrajinskom jeziku.

To je, inače, i osobenost ovog hora, jer su za ovih 25 godina na svom repertoaru imali preko 500 pesama na čak devet jezika, među kojima je i zulu jezik.

Imaju i preko 300 javnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Pevali su zajedno sa velikim muzičkim zvezdama Merimom Njegovim, Ekstra Nenom, Oliverom Njego, Ljubicom Vranjen…

Gradski hor „As“ je jednoglavnom odlukom svih odbornika lokalne skupštine osnovan decembra 1998. godine, na inicijativu Anđelke Sučević. Prvi sastav od oko 60 horista okupio se marta 1999. godine, uoči bombardovanja, a prvi nastup su imali 29. maja, na svečanosti povodom Dana grada, kada su agresori bombama gađali barutanu u Vršcu. Od tada su neizostavni deo svih gradskih svečanosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja