POSLE PREBROJANIH GLASOVA SA 102 BIRAČKA MESTA: Ubedljiva pobeda SNS u Subotici

J. L.

18. 12. 2023. u 11:46

Posle prebrojanih glasova sa sva 102 biračka mesta u Subotici ubedljivu pobedu odnela je lista „ Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” na parlamentarnim i lista “Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane” na pokrajinskim izborima. SVM i "Srbija protiv nasilja" skoro izjednačeni.

ПОСЛЕ ПРЕБРОЈАНИХ ГЛАСОВА СА 102 БИРАЧКА МЕСТА: Убедљива победа СНС у Суботици

foto: J.L.

Poverenje listi Srpske napredne stranke na republičkim izborima dalo je 41.3 odsto naših punoletnih Subotičana.  Savez vojvođanskih Mađara i koalicija “Srbija protiv nasilja”  osvojili su po 21 odsto glasova.  Lista “Dr Miloš Jovanović –Nada” osvojila je 3 odsto glasova, SPS 2.67 odsto,  “Zavetnici” i “Dveri” 2 odsto, “Dosta je bilo” i Boris Tadić 1 odsto, a svi ostali zajedno imaju 8 odsto glasova.

-Ubedljivom pobedom još jednomje potvrđena ispravnost politike koju vodimo, koja znači budućnost za našu zemlju, sigurnost i bezbednost za naše građane, još fabrika, izgrađenih škola i bolnica, ali i veće plate i penzije. Prema podacima našeg Izbornog štaba izlaznost je bila 51,5 procenata, a nakon prebrojavanja glasova , 26.125 Subotičana poklonilo je poverenje  Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, i tako se jasno opredelilo za nastavak svih investicionih ulaganja, za stabilnost, odgovornost, opredeljenost za dalji napredak i nastavak razvojne politike Srbije kao lidera u region – poručio je Stevan Bakić, predsednik Gradskog odbora SNS. - Jedino je pobeda liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ garant da ćemo u budućnosti imati još novih koloseka, još novih puteva, još novih bolnica, i znak da Srbija i Subotica nastavljaju svoj put ka   sigurnoj budućnosti. Iznenađenje  za nas predstavlja rezultat liste “MI glas iz naroda - dr Branimir Nestorović” sa osvojenih 2.302 glasa u Subotici, i rezultat Socijalističke partije Srbije  u Subotici, sa osvojenih 1690 glasova, što predstavlja 2,67 procenata glasova.

Što se tiče pokrajinskih izbora, na osnovu 97 odsto obrađenih glasova lista  „Aleksandar  Vučić – Vojvodina ne sme da stane” dobila je oko 40 odsto glasova, odnosno za nju je glasalo više od 24.000 građana.  Drugoplasirani je SVM sa oko 23 odsto glasova, a trećeplasirana lista “Srbija protiv nasilja” sa oko 19,3 odsto glasova.

 

Izborni dan protekao bez incidenata

Izborni dan u Subotici protekao je mirno i u skladu s procedurama, ni na jednom od 102 biračka mesta nisu uočene nepravilnosti, zbog čega neće biti ponovljenog glasanja.

Prema informacijama iz Gradske izborne komisije, izborni dan u Subotici protekao je bez incidenata i većih nepravilnosti, dok su sva biračka mesta zatvorena nešto posle 20 časova. Pravo glasa iskoristilo je 51,5 odsto građana od 126.017 koliko je upisano u birački spisak, što je za tačno jedan odsto manje u odnosu na izbore 2022. godine.

-Izborna komisija nastavlja sa svojim radom u skladu sa zakonom i zakonskim rokovima, a radi dalje zaštite izbornog prava - kaže Tatjana Božić,  predsednica Gradske izborne komisije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao