„ŠLJOKICE U PLAVOM“ IZ 12 ZEMALJA: U Novom Sadu na muzičkom festivalu deca iz Srbije i šireg regiona (FOTO)

J. S.

10. 11. 2023. u 16:42

TRIDESETORO dece iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Ukrajine, Hrvatske, Švedske, Azerbejdžana, Letonije i zemlje domaćina, Srbije, takmičilo se u Novom Sadu na 17.Muzičkom festivalu „Šljokice u plavom“ i svi su nagrađeni zahvalnicama .

„ШЉОКИЦЕ У ПЛАВОМ“ ИЗ 12 ЗЕМАЉА: У Новом Саду  на музичком фестивалу деца из Србије и ширег региона (ФОТО)

Grad Novi Sad

Proglašeni su i najbolji u tri starosne kategorije  – po odluci međunarodnog žirija, Teimur Garajev je osvojio festivalski Gran pri a dve specijalne nagrade dodeljene su Maši Milovanović za intonaciju i Diani Ulikhanijan za scenski nastup.

Organizator i producent Festivala je novosadsko Udruženje za dečje umetničko stvaralaštvo „AŠAiANA“ , a uz Grad Novi Sad, ovaj Festival podržali su : Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Ministarstvo za turizam i omladinu Republike Srbije, dugogodišnji generalni sponzor festivala – Naftna industrija Srbije. Od 2021. godine, u organizaciju Festivala se aktivno uključio i Novosadski dečiji kulturni centar, kao jedna od najmlađih ustanova u ovom gradu.

Cilj  Festivala je izgradnja prijateljskih veza između dece iz različitih zemalja učesnica, njihove kulture, umetnosti i tradicije kroz savremeno muzičko stvaralaštvo  Ove godine Festival se održava u periodu od 7. do 11. novembra, u Svečanoj sali kompanije „NIS“.

Član Gradskog veća Dalibor Rožić poželeo je dobrodošlicu mališanima i uputio čestitke nagrađenim učesnicima Festivala rekavši da kada se u velikoj muzičkoj smotri spoje umetnost i tradicija različitih zemalja kroz savremeno stvaralaštvo, Novi Sad zablista šireći lepezu novih kulturnih izraza i načina kroz koje komuniciramo i učimo jedni od drugih.

-Želim vam da nastavite da se igrate, da sanjate, da nikada ne prestanete da se takmičitite sami sa sobom kao i da uvek, iznova, pomerate granice sopstvenih mogućnosti. Grad Novi Sad će nastaviti da vas podržava, kao mesto susreta i grad domaćin i da slavi vaš talenat i afirmiše dečije stvaralaštvo – rekao je je Rožić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)