UČIONICA BUDUĆNOSTI ZA SVE ĐAKE: U vrnjačkoj Gimnaziji otvoren prvi "Mejkers lab" u Raškom okrugu

G. ĆIROVIĆ

25. 10. 2023. u 17:25

UČENICI i nastavnici Gimnazije u Vrnjačkoj Banji prvi su u Raškom okrugu dobili priliku da kroz „Mejkers lab“ unapređuju svoja znanja, veštine i kreativnost koristeći programe iz oblasti kulture, medija, održivog razvija, primenjene nauke, umetnosti i dizajna.

УЧИОНИЦА БУДУЋНОСТИ ЗА СВЕ ЂАКЕ: У врњачкој Гимназији отворен први Мејкерс лаб у Рашком округу

Opština Vrnjačka Banja

Ova svojevrsna učionica budućnosti je multidisciplinarni inovativni prostor u kome učenici i nastavnici zajedno istražuju, stvaraju i povezuju se sa lokalnom i globalnom zajednicom.

- To je mesto buđenja inspiracije, realizacije ideja, deljenja i korišćenja znanja, kao i međusobnog umrežavanja škole, privrede i zajednice. Tako, na primer, postoji kutak sa savremenim alatima gde učenici mogu da obrađuju drvo, da buše, šrafe i testerišu, a tu je i deo učinioce predviđen za 3D štampu opremljen štampačem i 3D ploterom jer ovdašnji Gimnazijalci žele da pokrenu svoj časopis - kaže Marjana Brkić, v.d. direktorke Centra za promociju nauke.

Iskustva koja učenici uz podršku profesora, privrede i zajednice steknu u „Mejkers labivima“ kroz svoje aktivnosti, projekte i programe predstavljaju iskorak iz formalnog sistema obrazovanja.

Opština Vrnjačka Banja

 

- Ovo nije učionica budućnosti samo za đake sa izuzetnim talentom već za sve naše učenike – naglasila je Dojna Stodić, direktorka Gimnazije u Vrnjačkoj Banji. - Pa neka nam i onaj najslabiji učenik da dobru ideju pa će kompletan tim da je razvija i realizuje. Tako ćemo sve naše učenike ohrabriti da razvijaju interesovanja, eksperimentisanje i multidisciplinarnost u nastavi.

PLAN

OSIM u vrnjačkoj Gimnaziji „Mejkers labovi“ do sada su otvoreni u još 10 srednjih škola širom Srbije, a u planu je da ove inovativne prostore do kraja godine dobiju još četiri obarazovne ustanove u Beogradu, Bujanovcu, Kragujevcu i Kraljevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis