PROSLAVILI ZLATNU, NA REDU DIJAMANTSKA SVADBA: Borivoje i Dragica Jevtić pola veka žive u ljubavi i slozi i odaju svoj recept trajanja (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 11. 2023. u 17:43

TROJE dece, šestoro unučadi i zasad, jedno praunuče, životni je bilans Borivoja Jevtića (71) i dve godine mlađe Dragice, koji su tačno pet decenija proveli zajedno u ljubavi i slozi.

ПРОСЛАВИЛИ ЗЛАТНУ, НА РЕДУ ДИЈАМАНТСКА СВАДБА: Боривоје и Драгица Јевтић пола века живе у љубави и слози и одају свој рецепт трајања (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

 Bračni par iz malog sela Klačevica, nadomak Paraćina, ovih dana proslavio je zlatnu svadbu, u prisustvu svojih potomaka i uz nezaobilaznu slavljeničku tortu. U eri društvenih mreža njihov bračni jubilej nije mogao ostati nezapažen, pa smo sa Borom, „glavom“ ove srećne porodice, popričali malo o  njihovom receptu za dug  zajednički život.

Za početak, otkrio nam je „tajnu“ da se sa izabranicom srca svoga znao još od malih nogu. Klačevica je baš malo selo i svako svakog poznaje, svi su komšije. Sa Dragicom se od deteta družio, a kasnije su počeli da se „zagledaju“. Venčali su se čim je Bora došao iz vojske. Imao je tada 21, a ona 19 godina.

- Rasli smo zajedno, odmalena. Nekako je sve došlo prirodno i bračni život je krenuo. Dobili smo Žaklinu, Kristinu, pa Dalibora.  Od starije ćerke imamo dva unuka, a stiglo nam je i prvo praunuče. Mlađa ćerka nam je podarila unuku i unuka, koji su takođe već završili škole. Sin Dalibor je na radu u Nemačkoj, ima ćerku i sina. Što bi se reklo, velika smo familija – priča, dobro raspoložen, Borivoje.

U penziju je otišao sa 43 godine radnog staža, od kojih je 38 proveo u „Srpskoj fabrici stakla“. Penzionisao se par meseci pre nego što je u SFS otvoren stečaj 2017. godine.  Dragica je takođe jedno vreme radila u staklari, a potom i u klačevačkoj osnovnoj školi. Danas su oboje penzioneri, u punom zdravlju i snazi, pa i dalje aktivno unapređuju svoje domaćinstvo.

POLA VEKA BEZ VEĆIH SVAĐA

Živeti zajedno  pet decenija nije nimalo jednostavno, a Bora i Dragica sve to vreme, tvrde, nisu imali nijednu ozbiljniju trzavicu. Srećni su i što su oboje zdravi, pa za deceniju planiraju dijamantsku svadbu. Palo je obećanje da će i „Novosti“ pozvati.

- Decu smo izveli na put, iškolovali, zaposlili... A još se volimo kao na početku.

Za proslavu pola veka braka naručili su tortu na kojoj je pisalo: pedeset godina ljubavi. Ljubav i jeste najvažniji uslov za srećan brak – tvrdi naš sagovornik. Od ostalih „sitnica“ važni su razumevanje, tolerancija i kompromis.  Bez tih stvari nema zajedništva i sloge. A kod Jevtića, znalo se. Ako se u nečemu nisu složili odmah, razgovarali su i pregovarali sve dok ne bi pronašli za oboje prihvatljivo rešenje.

„Sloga kuću gradi“, pa i brak Jevtićevih. Uostalom, objašnjava Borivoje, vremena i nije bilo previše za neko neslaganje jer - posle redovnog posla - u seoskom domaćinstvu obaveza je napretek. A tako je i sada mada su penzioneri. Još uvek obrađuju baštu, neguju voćnjak, paze stoku...  Z. RAŠIĆ

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)