U KIKINDI DANAS TRI MANIFESTACIJE: „Traka za srećnije detinjstvo“, „Škembe fest“ i „Pitijada“ (FOTO)

R. Š.

07. 10. 2023. u 09:36

Čak tri manifestacije, koje međusobno nisu povezane, a dve su već tradicionalne, održaće se danas u Kikindi, na tri različte lokacije.

У КИКИНДИ ДАНАС ТРИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: „Трака за срећније детињство“, „Шкембе фест“ и  „Питијада“  (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Najpre će u gradu, u Svetosavskoj ulici, biti održana humanitarno – rekretaivna „Trka za srećnije detinjstvo“, koju organizuje Crveni krst. Biće ovo 34. godina kako će radi promocije humanosti i zdravog načina života, trčati deca iz vrtića, osnovci, srednjoškolci, sportisti i rekreativci.

Kao i ranijih godina očekuje se oko 3.000 učesnika. Prihod od prodaje startnih brojeva, po ceni od 100 dinara, biće usmeren školama i vrtićima. Biće održana i revijalna šetnja majki sa bebama u kolicima, a Crveni krst Vojvodine darovaće jednu porodicu vikend boravkom u njihovom odmaralištu na Vršačkom bregu.

Dobitnik će se odrediti izvlačenjem startnog broja iz kutije. Start programa je u 9, 30 sati.

Foto: R. Šegrt

Pitijada Novi Kozarci

Druge dve manifestacije imaju gastronomski predznak, jedna je novijeg datuma, a druga se organizuje duže od deceniju. Na šetalištu Staro jezero u Kikindi, biće održan četvrti festival „Škembe fest“. Kako su najavili organizatori, takmičiće se dvadeset ekipa iz naše zemlje, Hrvatske, Mađarske i Rumunije. Skup takmičarskih ekipa je u 11 sati, a priprema škembića počeće tačno u podne. Predaja uzoraka za ocenjivanje je u 15 sati. U žiriju će biti kuvari iz Kikinde, Zagreba i Arada u Rumuniji.

Foto: G. Birimac

"Škembe fest" u Kikindi

I na kraju, u Novim Kozarcima će biti održana 13. „Pitijada“. Domaćice će se takmičiti u pravljenju pite krompiruše, a žene iz novokozaračkih udruženja najavile su da će i ove godine napraviti veliku „pitu za Ginisa“, dužu od 30 metara. Prijem pita za ocenjivanje je od 15 do 16 sati, od 16 se pravi najveća pita, a proglašenje pobednika je u 17 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)