GULAŠ SPREMALO 15 EKIPA: "Kotlićijada" u Subotici okupila veliki broj najstarijih Subotičana

J. L.

28. 09. 2023. u 16:53

TRADICIONALNA, jedanaesta, „Kotlićijada“ održana je danas u Gerontološkom klubu „Kertvaroš“ u Subotici, a u sjajnoj atmosferi, u pripremi najboljeg gulaša nadmetalo se 15 ekipa.

ГУЛАШ СПРЕМАЛО 15 ЕКИПА: Котлићијада у Суботици окупила велики број најстаријих Суботичана

Foto:J.L.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, sa jedne strane, podržava sve manifestacije bez obzira na njihovu veliičinu, a sa druge, ljude koji su svoj radni vek ugradili u Suboticu, Vojvodinu i Srbiju.

- Za nas nema malih ili velikih manifestacija, a ljudima koji ovde učestvuju „Kotlićijada“ je važnija od „Egzita“ i zato ne pravimo razliku između njih, sve su nam važne i sve ih podržavamo, jer manifestacioni turizam smatramo veoma važnim. Putem njega imamo više od pola miliona posetilaca na teritoriji cele Vojvodine i trudimo se da podržimo organizatore – poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Sa druge strane, moramo da vodimo računa i o ljudima koji su ceo svoj život utkali u izgradnju ove države a to su svi naši penzioneri. Ove manifestacije i rad Gerontološkog centra i gerontoloških klubova su veoma značajne za naše sugrađane i zahvaljujem se rukovodstvu Grada što na ovakav način podržava njihov rad.

Grad Subotica  raznim merama podržava ovu i druge aktivnosti gerontoloških klubova i Gerontološkog centra, a ove godine za to je izdvojeno 67,8 miliona dinara.

-To je veoma značajno, pre svega za starije sugrađane koji se kroz deset gerontoloških klubova svakodnevno druže, edukuju, organizuje razne aktivnosti u oblasti kulture  i sporta – dodao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i zdravstvo. – Pored Gerontološkog centra, podršku najstarijim sugrađanima pružamo i putem udruženja, kroz konkurs u oblasti društveno-humanitarnog rada i kulture. Sa JP “Subotica trans” subvencionišemo uslugu gradskog i prigradskog prevoza za sugrađane starije od 65 godina sa minimalnim primanjima.

Iako su sva jela bila izuzetno ukusna, žiri je procenio da je najukusniji gulaš skuvala ekipa „Drugari“ iz GK „Zorka“, a odmah iza njih „Pobednici“ i „Lepotica i zveri“.

-Kuvam sigurno jedno pet godina. Nema tu nekog posebnog recepta, od svega po malo stavim i bude super, a ako postoji tajni sastojak onda je to naše drugarstvo i sjajna atmosfera u ekipi – kaže kapiten ekipe Marga Osmanovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)