GROŽĐEBAL OKUPLJA REGION: Jubilarni 65. „Dani berbe grožđa“ u Vršcu od 14. do 17. septembra (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

14. 09. 2023. u 13:00

ZA jubilarne 65. „Dane berbe grožđa“ u Vršcu, koji se održavaju od 14. do 17. septembra, vlada ogromno interesovanje turista iz Srbije i celog regiona, što potvrđuje i činjenica da su svi smeštajni kapaciteti u gradu popunjeni još tokom avgusta.

ГРОЖЂЕБАЛ ОКУПЉА РЕГИОН:  Јубиларни 65. „Дани бербе грожђа“ у Вршцу од 14. до 17. септембра (ФОТО)

Foto: J. J. Baljak

Za one koji nisu uspeli da rezervišu smeštaj JP „Srbijavoz“ je u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom obezbedio specijalni polazak voza iz Vršca ka Beogradu, koji će u petak, subotu i nedelju kretati u 23.55 časa, kako bi posetioci svake večeri mogli da isprate program do kraja.

Najveće interesovanje vlada za koncerte popularnih pevača. Grožđebal, kako meštani zovu ovu manifestaciju, u petak će otvoriti Tanja Savić, u subotu će pevati Sergej Ćetković i Tropiko bend, a u nedelju Zdravko Čolić, zbog kog će u Vršac doći i publika iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Severne Makedonije...

-Očekujemo da će „Dane berbe grožđa“ posetiti oko 150.000 ljudi, što će biti apsolutni rekord. Brojne turističke agencije iz inostranstva su svoje aranžmane formirale na osnovu našeg muzičkog programa, a očekujemo i oko 25.000 gostiju iz Rumunije. U prilog nam ide i to što se za vikend najavljuje lepo vreme – kaže, za „Novosti“, Tatjana Palkovač, direktorka TO Vršac.

Manifestacija će simbolično početi u četvrtak popodne programom „U susret Grožđebalu“, koji će biti održan na vidikovcu iznad grada, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše. Iste večeri biće održan i izbor za vinsku lepoticu, na kom će jedna od 16 prijavljenih devojaka poneti titulu nove devojke Vinka Lozića – simboličnog gradonačelnika Vršca tokom trajanja ove manifestacije.

Tokom sva četiri dana u centru će biti otvorena vinska ulica, u kojoj će vina ovog kraja predstaviti 25 izlagača. U subotu će biti organizovan veliki dečji maskenbal, a u nedelju tačno u podne karnevalska povorka. Odmah zatim će piloti privredne avijacije iz aviona bacati paketiće sa grozdovima i nagradnim vaučerima.

 

Kobasice

TOKOM „Dana berbe grožđa“ u Vršcu se, osim na hiljade litara vina, pojede i tona kobasice. Pečenje na uličnim plinskim roštiljima, koji će ove godine biti postavljeni kod stare autobuske stanice i iza Gradske kuće, jedinstveno je samo za ovu manifestaciju u Srbiji i posebna je atrakcija za turiste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)