GROŽĐEBAL OKUPLJA REGION: Jubilarni 65. „Dani berbe grožđa“ u Vršcu od 14. do 17. septembra (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

14. 09. 2023. u 13:00

ZA jubilarne 65. „Dane berbe grožđa“ u Vršcu, koji se održavaju od 14. do 17. septembra, vlada ogromno interesovanje turista iz Srbije i celog regiona, što potvrđuje i činjenica da su svi smeštajni kapaciteti u gradu popunjeni još tokom avgusta.

ГРОЖЂЕБАЛ ОКУПЉА РЕГИОН:  Јубиларни 65. „Дани бербе грожђа“ у Вршцу од 14. до 17. септембра (ФОТО)

Foto: J. J. Baljak

Za one koji nisu uspeli da rezervišu smeštaj JP „Srbijavoz“ je u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom obezbedio specijalni polazak voza iz Vršca ka Beogradu, koji će u petak, subotu i nedelju kretati u 23.55 časa, kako bi posetioci svake večeri mogli da isprate program do kraja.

Najveće interesovanje vlada za koncerte popularnih pevača. Grožđebal, kako meštani zovu ovu manifestaciju, u petak će otvoriti Tanja Savić, u subotu će pevati Sergej Ćetković i Tropiko bend, a u nedelju Zdravko Čolić, zbog kog će u Vršac doći i publika iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Severne Makedonije...

-Očekujemo da će „Dane berbe grožđa“ posetiti oko 150.000 ljudi, što će biti apsolutni rekord. Brojne turističke agencije iz inostranstva su svoje aranžmane formirale na osnovu našeg muzičkog programa, a očekujemo i oko 25.000 gostiju iz Rumunije. U prilog nam ide i to što se za vikend najavljuje lepo vreme – kaže, za „Novosti“, Tatjana Palkovač, direktorka TO Vršac.

Manifestacija će simbolično početi u četvrtak popodne programom „U susret Grožđebalu“, koji će biti održan na vidikovcu iznad grada, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše. Iste večeri biće održan i izbor za vinsku lepoticu, na kom će jedna od 16 prijavljenih devojaka poneti titulu nove devojke Vinka Lozića – simboličnog gradonačelnika Vršca tokom trajanja ove manifestacije.

Tokom sva četiri dana u centru će biti otvorena vinska ulica, u kojoj će vina ovog kraja predstaviti 25 izlagača. U subotu će biti organizovan veliki dečji maskenbal, a u nedelju tačno u podne karnevalska povorka. Odmah zatim će piloti privredne avijacije iz aviona bacati paketiće sa grozdovima i nagradnim vaučerima.

 

Kobasice

TOKOM „Dana berbe grožđa“ u Vršcu se, osim na hiljade litara vina, pojede i tona kobasice. Pečenje na uličnim plinskim roštiljima, koji će ove godine biti postavljeni kod stare autobuske stanice i iza Gradske kuće, jedinstveno je samo za ovu manifestaciju u Srbiji i posebna je atrakcija za turiste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)