ALEKSANDAR USPEŠNO OPERISAN: Tinejdžer sada nosi longetu i nada se da će uskoro moći lakše da hoda

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 08. 2023. u 19:07

SREDNjOŠKOLAC Aleksandar Petrović (16) iz Klačevice, kod Paraćina, operisan je na jednoj privatnoj klinici u Beogradu nakon što je, humanitarnom akcijom, prikupljeno blizu milion dinara, koliko je za tu operaciju bilo potrebno.

АЛЕКСАНДАР УСПЕШНО ОПЕРИСАН: Тинејџер сада носи лонгету и нада се да ће ускоро моћи лакше да хода

Foto: Privatna arhiva

Dečaka je operisao lekar iz Rusije Dimitrij Popkov, a zahvat je trajao nepuna tri sata.

- Doktor je zadovoljan operacijom, urađena je kako je planirao. Operisano mi je levo koleno i tetiva na desnoj nozi, a longetu moram da nosim mesec dana. Kontrola mi je zakazana 8. septembra – priča Aleksandar, koji već ustaje i pomalo hoda uz pomoć majke.

Kad skine gips i nakon vežbanja, dečak bi trebalo da može da savija levo koleno, što mu je do sada bila glavna prepreka da sam uđe u autobus i stigne do škole.

Ruski hirurg već je treći put operisao Aleksandra, i to sva tri puta uspešno. Pre toga, više operacija je imao na Dečjoj klinici u Tiršovoj, jer se ovaj hrabri dečak praktično od rođenja leči od artrogripoze, koja mu je onemogućavala hod. A kad se kretao uz nečiju pomoć, imao je velike bolove.

Situacija je sada daleko bolja i Aca očekuje da će se tokom septembra pridružiti svojim vršnjacima u srednjoj školi koju pohađa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave