VIŠESTRUKI PRVACI SRBIJE: Prijem za leskovačke triatlonce u Skupštini grada

I. M.

16. 08. 2023. u 14:46

Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević primila je danas članove Sportskog udruženja „Pobednik 016“ koje je za kratko vreme postalo jedan od najuspešnijih triatlon klubova u Srbiji.

ВИШЕСТРУКИ ПРВАЦИ СРБИЈЕ: Пријем за лесковачке триатлонце у Скупштини града

foto: GU Leskovac

Klub ima pet registrovanih takmičara sa licencom, a njihov trener i jedan od osnivača udruženja Milan Kitanović ističe značajne uspehe ovih sportista.

Novak Stojiljković je državni prvak na šest uzastopnih državnih prvenstava u triatlonu, akvatlonu i duatlonu, a njegov rođeni brat Andrija Stojiljković je triatlonac koji osvaja mnogo medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima. On je takođe šampion države na šest uzastopnih prvenstava u zemlji.

Zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević je ovom prilikom istakla da je Leskovac rasadnik mladih talenata i vrhunskih sportista koji su uzor u promociji pozitivnih modela ponašanja.

Andrija i Novak su na nedavnom nadmetanju na Vršačkom jezeru, u konkurenciji 137 takmičara, postali državni prvaci u akvatlonu za juniore, odnosno kadete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja