POLICIJA REPUBLIKE SRPSKE OTVARA SMOTRU: Međunarodni festival duvačkih orkestara u Novom Sadu

S.B.

14. 08. 2023. u 12:32

MEĐUNARODNI festival duvačkih orkestara u Novom Sadu, koji će uz institucionalnu podršku Gradske uprave za kulturu i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu biti održan 18. i 19. avgusta, okupiće muzičare iz Srbije i regiona na više lokacija na otvorenom.

ПОЛИЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОТВАРА СМОТРУ: Међународни фестивал дувачких оркестара у Новом Саду

plakat

Organizatori prve smotre te vrste u Srpskoj Atini, Duvački orkestar “23. oktobar”, ističu da će šarolik, inače besplatan program, zadovoljiti ukuse ljubitelja muzike svih generacija.

- Parkovi i trgovi širom grada postaće pozornice na kojima će se odvijati veličanstveni nastupi duvačkih orkestara. Uz prelepe ambijente Novog Sada kao pozadinu, zvuk truba, saksofona, klarineta i drugih duvačkih instrumenata ispuniće vazduh i stvoriti magičnu atmosferu - kažu organizatori.

Festival će u petak, 18. avgusta, u 20 časova, u Amfiteatru Arhiva Vojvodine, velikim koncertom svečano otvoriti Policijski orkestar MUP-a Republike Srpske. Tome će prethoditi predavanje "Duvački orkestri u Srbiji" profesora Borisa Matijevića iz Muzičkog centra Pančevo, u 19 časova, takođe u Arhivu Vojvodine.

Drugog festivalskog dana, u subotu, 19. avgusta, u 11 časova biće održani promenadni koncerti u Dunavskom i Limanskom parku, kao i na Petrovaradinskoj tvrđavi i na platou ispred „Promenade“, na kojima će svaki od orkestara nastupati na jednoj od lokacija. U 18 časova iz Dunavskog parka krenuće defile duvačkih orkestara do Srpskog narodnog pozorišta a u 19 časova, na Pozorišnom trgu, biće održan zajednički, spektakularan koncert duvačkih orkestara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti