DEČJA RADIONICA U PARAĆINSKOJ BIBLIOTECI: Inspirisana stihovima Duška Radovića (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

13. 08. 2023. u 17:40

NA INICIJATIVU fondacije „Obrazovanje za Srbiju“ koja edukuje mlade lidere i nastavnike, u Narodnoj bliblioteci „Dr Vićentije Rakić“ u Paraćinu održana je radionica za decu „Zamislite, deco!“.

ДЕЧЈА РАДИОНИЦА У ПАРАЋИНСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ: Инспирисана стиховима Душка Радовића (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kroz radionicu, decu su vodile dve mlade Paraćinke, apsolvent psihologije Anđela Andrijević i profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Ilić, pa su deca glumila, razgovarala, crtala, slikala...zamišljajući junake Radovićevih stihova – princezu, gusara, more....

Interakcija između voditeljki i dece bila je odlična, a tu su bili takođe roditelji, bake i deke, mališana, koji su ih doveli.

Anđela Andrijević navodi da se fondacija „Obrazovanje za Srbiju“ bavi obrazovanjem nastavnika pre svega u školskim i vannastavnim aktivnostima, te da su na inicijativu te fondacije ona i Jelena Ilić same osmislile ovaj projekat za najmlađe sugrađane.

Priča o inspirativnom Dušku Radoviću bila je neizbežna jer radionica i nosi naziv po njegovoj pesmi „Zamislite, deco“, pa je Jelena glumila princezu Nađu, a Anđela razbojnika Kađu, koji su dva glavna junaka u toj pesmi.

Svrha je bila da deca razvijaju svoju maštu i kreativnost jer, „mašta zaista može svašta“, potvrdile su autorke projekta svojim nastupom i pristupom deci, kao i interakcijom sa njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)