JAGNJIJADA KRAJ DRINE: Kod LJubovije susret gastronoma širom regiona

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 08. 2023. u 18:07

U DONjOJ Ljuboviđi kod Ljubovije danas je održana peta Jagnjadijada.

ЈАГЊИЈАДА КРАЈ ДРИНЕ: Код Љубовије сусрет гастронома широм региона

V.mitrić

Učestvovalo je 38 ekipa iz opština Ljubovija, Osečina, Bajina Bašta, Krupanj, Beograd, Šabac, Valjevo, Grocka, Omoljica, Pančevo, Derventa... Takmičenje se odvijalo u pečenju jagnjadi na žaru, na ražnju. Peklo se 38 jagnjadi.

Pored takmičara na ovoj manifestaciji koja se organizuje po peti put bio je i veliki broj gostiju iz Srbije i Republike Srpske, Austrije, Kine, Nemačke, koje su Ljuboviđani domaćinski dočekali i ugostili.

Boban Gačić, predsednik organizacionog odbora ove manifestacije, u ime organizatora pozdravio je učesnike i goste i zahvalio im se što su i ove godine došli u velikom broju da podrže manifestaciju, da uživaju, provesele se a, što će im ostati dugo u sećanju. Manifestaciju je posetio i predsednik opštine Milan Jovanović, sa najbližim saradnicima, kojom prilikom je obećao svu potrebnu pomoć i u buduće.

Učesnike takmičenja ocenjivali su profesionalni majstori kulinarstva iz Valjeva Simić Milomir i Miloš Čolić. Prvo mesto osvojila je ekipa iz MZ Derventa opština Milići, drugo mesto pripalo je ekipi iz Donje Ljuboviđe, a treće ekipi iz Beograda.

Za najbolje i ovaj put su obezbeđene nagrade, pehari i medalje, a za osvajače prva tri mesta u pečenju jagnjadi, električni ražanj, blanjka, kotlić i sečka i set noževa. Nagrade je uručio predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Donja Ljuboviđa i Udruženje ovčara Ljuboviđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave