DECENIJA BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: Vranjanci šire misiju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

09. 08. 2023. u 16:30

LOKALNA mreža za borbu protiv trgovine ljudima u Vranju beleži deset godina kontinuiranih aktivnosti i uspešnog delovanja.

ДЕЦЕНИЈА БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА:  Врањанци шире мисију

D. Ristić

Iako su, pre jedne decenije, mreže koje objedinjuju rad policijskih uprava, tužilaštava, centara za socijalni rad i drugih institucija uključenih u preventivno delovanje protiv pomenute pošasti današnjice - kao po komandi - formirane u velikom broju lokalnih samouprava širom Srbije, vranjska je jedna od retkih koja radi bez prekida i istrajava u humanoj misiji. Štaviše, pomaže i drugima, a najsvežiji je primer saradnje prilikom formiranja sličnog tela u Preševu, dok za isti korak pripremaju i lokalnu samoupravu u Bujanovcu.

- Tokom protekle dve godine, na teritoriji Vranja nije registrovan nijedan slučaj trgovine ljudima - ističe predsednica mreže u Vranju Danijela Milosavljević. - Težište našeg rada je na prevenciji, odnosno edukaciji svake nove generacije, pa redovno organizujemo obuke i delimo propagandni materijal o opasnostima koje jednako vrebaju i na internetu, i u fizičkom prostoru.

A, svojevrsna potvrda dobrog rada u Vranju je i najava godišnjeg skupa svih sličnih organizacija iz čitave Srbije, uz goste iz Severne Makedonije, koji bi u gradu pod Pržarom trebalo da se održi na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobra.

Strategija

VRANjE je, kao jedina lokalna samouprava uz Novi Sad, dobilo poziv Vlade Srbije i Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv trgovine ljudima da učestvuje u izradi nove nacionalne strategije za borbu protiv ove pošasti savremenog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)