FUDBALSKI SPEKTAKL U KLADOVU: Fudbalski turnir 3 na 3 okupiće ekipe iz Srbije i Rumunije

S. M. J.

04. 08. 2023. u 17:13

KLADOVO će u nedelju 6. avgusta ugostiti brojne ekipe iz Srbije i Rumunije koje će se nadmetati na prvom fudbalskom turniru tri na tri.

ФУДБАЛСКИ СПЕКТАКЛ У КЛАДОВУ: Фудбалски турнир 3 на 3 окупиће екипе из Србије и Румуније

Foto: S. M. J.

Sa ciljem da popularišu sport, a naročito fudbal deci i mladima, Kladovljani će u nedelju 6. avgusta ugostiti brojne ekipe iz cele Srbije ali i susedne Rumunije na prvom turniru tri na tri u fudbalu.

Tročlane ekipe plus rezerva odmeriće svoje snage u četiri konkurencije. Deca i mladi takmičiće se u konkurenciji od 12, 14 i 16 godina i za njih je takmičenje besplatno. Seniori kotizaciju plaćaju 5.000 dinara.U češće za decu i mlade je besplatno, dok seniori kotizaciju plaćaju 5.000 dinara.  Za njih je obezbeđen nagradni fond od 110.000 dinara. Prvoplasirana ekipa u seniorskoj konkurenciji dobija 80.000 dinara, nagrada za drugo mesto je 20.000, a za treće 10.000 dinara.

-Za mlađe kategorije od 12 do 16 godina učešće je besplatno, a najbolje ekipe dobiće lepe nagrade i medalje. U Kladovu je fudbal najzastupljeniji sport, najviše dece trenira u fudbalskim klubovima „Đerdap“ i „Brodoremont“ i nadamo se da će učestvovati i doprineti da napravimo fudbalski spektakl na platou kod Doma omladine - kaže Borko Tufajević,  generalni sekretar Sportskog saveza opštine Kladovo.

Takmičenje u mlađim kategorijama na platou ispred kladovskog Doma omladine počinje u  10 časova, a seniorske će igrati od 13 sati i 30 minuta.

-Do prošle godine imali smo basket  3 na 3, a ove smo rešili da to bude fudba  jer je naš FK „Đerdap“ ušao u Srpsku ligu. Želimo na taj način da popularizujemo sport i da deci omogućimo da se bave sportom -  kaže Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije