RADOVI U PARAĆINU: Uklonjen treći pešački most - nastavak projekta izgradnje novih

Z.R.

03. 07. 2023. u 13:12

KOD Hotela „Petrus“ u Paraćinu danas je uklonjen treći po redu pešački most u okviru projekta izgradnje ukupno sedam novih mostova na Crnici, četiri pešačka i tri drumska, radi veće bezbednosti od poplava.

РАДОВИ У ПАРАЋИНУ: Уклоњен трећи пешачки мост - наставак пројекта изградње нових

Foto: Z. Rašić

U pitanju je mostić u parku ispred Crkve Svete Trojice i hotela Petrus, prepoznatljivih simbola Paraćina, zbog čega je često viđan na fotografijama.

Nova pasarela već je napravljena u fabrici i biće dopremljena za desetak dana, koliko je potrebno da se izgrade obalni stubovi i završe drugi pripremni radovi za njeno postavljanje, objasnio je Saša Ružić, koordinator projekta izgradnje mostova.

Nova pasarela biće dugačka 25 metara, široka dva i po, i po izgledu biće potpuno ista kao novoizgrađeni mostovi kod bazena „Prestiž“ i Spomenika Branku Krsmanoviću.

Preostaje još da se ukloni i četvrti pešački prelaz, kod nekadašnjeg Radio Paraćina. To će biti urađeno kad u probni rad bude pušten novi most kod „Branka“, odnosno, kada on dobije saglasnost tehničke komisije za prijem.

Kako je most kod bazena „Prestiž“ već u funkciji, sugrađani na ovaj način neće imati nikakvih saobraćajnih poteškoća kada prelaze Crnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)