SEDAM GODINA OD MASAKRA U ŽITIŠTU: Parastos i liturgija za sećanje na žrtve

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

03. 07. 2023. u 12:47

PO tradiciji, u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Žitištu, svetom liturgijom i parastosom za nastradale, obeležena je sedma godišnjica od tragičnog događaja u Žitištu, kada je u nezapamćenom masakru ubijeno pet, a ranjene su 22 osobe.

СЕДАМ ГОДИНА ОД МАСАКРА У ЖИТИШТУ: Парастос и литургија за сећање на жртве

A.Amižić

Ubica Siniša Zlatić, koji je osuđen na 40 godina zatvora, pre sedam godina izvršio je masakr u bašti kafića u Žitištu i pucajući iz automatske puške kalašnjikov, ubio svoju bivšu suprugu Dijanu Zlatić, njenog dečka Stevana Jojića, Vladimira Mijatovića, svi iz Žitišta, Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca i Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva, a ranio je 22 ljudi, od kojih su neki ostali invalidi.

Nakon suđenja, Viši sud u Zrenjaninu, godinu dana kasnije, osudio je Zlatića na 40 godina robije, što je kasnije potvrdio i Apelacioni sud, a Zlatić zatvorsku kaznu služi u novom zatvoru u Padinskoj Skeli.

Kako to red nalaže, sveštenici Pravoslavne crkve u Hramu Svetog velikomučenika Georgija i ove godine služili su svetu liturgiju, a zatim i parastos za tragično nastradale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!