NAJVIŠE NOVCA ZA ŠKOLE, BOLNICE I PUTEVE: Vojvođanska kasa za ovu godinu zahvaljujući rebalansu bogatija za osam milijardi

J. SIMIĆ

22. 06. 2023. u 22:00

REBALANSOM budžeta koji su juče usvojili poslanici Skupštone AP Vojvodine u Novom Sadu, pokrajinska kasa u ovoj godini biće bogatija za osam milijardi dinara, što znači da će ukupno iznositi 116,7 milijardi dinara. Rebalans je podržao 91 poslanik vladajuće koalicije SNS - SPS -JS-SVM, a protiv su bili poslanici SRS i LSV.

НАЈВИШЕ НОВЦА ЗА ШКОЛЕ, БОЛНИЦЕ И ПУТЕВЕ: Војвођанска каса за ову годину захваљујући ребалансу богатија за осам милијарди

Skupština APV

U obrazloženju predloga rebalansa, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je on direktna posledica privrednog rasta u Vojvodini koji se odrazio na povećanje poreskih prihoda, te da će najveći deo dodatnog novca biti usmeren na kapitalne investicije pre svega u oblasti saobraćaja, zdravstva, školstva i poljoprivrede.

- Ceo budžet, posebno posle rebalansa, ima izrazito razvojni karakter i biće potreban napor svih da, najambiciozniji program u poslednjih 10 ili 20 godina, ostvarimo u planiranim rokovima - naglasio je Mirović.

Pored dosadašnjih ulaganja u obrazovanje (1,7 milijardi), više od 400 miliona biće raspodeljeno na konkursima za modernizaciju školstva u pokrajini, dok će 1,6 milijardi biti usmereno u zdravstvo. Takođe, značajan deo budžeta biće uložen u saobraćajnu infrastrukturu širom Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)