JASLICE DODATNA RADOST: Predškolska ustanova u Srbobranu će u septembru prvi put primiti decu od jedne do 3 godine

Z. Rajić

17. 06. 2023. u 10:32

Lepa vest stigla je ove sedmice iz PU „Radost“ u Srbobranu, sa prijema dece koja će u septembru poći u 9 vrtića u ovoj opštini – sedam u gradu i po jedan u Turiji i Nadalju.

ЈАСЛИЦЕ ДОДАТНА РАДОСТ: Предшколска установа у Србобрану ће у септембру први пут примити децу од једне до 3 године

foto L. Paracki

Predsednik Opštine Radivoj Debeljački najavio je da će od 1. septembra u PU „Radost“ prvi put biti otvorene jaslice, u kojima će boraviti deca od jedne do tri godine.

   - Odlučili smo da oformimo jaslenu grupu na brojne zahteve roditelja, koji su iskazali potrebu da decu ostave u vrtiću dok su na poslu. Jaslice će početi da rade u vrtiću „Palčić“ u Srbobranu, gde će biti primljeno svih 18 prijavljenih najmlađih polaznika – naveo je Debeljački.

   Prošle školske godine u vrtićima PU „Radost“ bilo je upisano rekordnih 447 mališana, a taj broj je sada premašen za čak 30.

   - Istovremeno s tim povećanjem javila se i potreba za celodnevnim boravkom u više objekata. Sad će ta usluga biti omogućena u čak sedam vrtića, a do pre dve godine postojala je u samo dva – istakla je direktorka PU „Radost“ Biljana Bajić.

BEZ DECE NEMA RAZVOJA

   Predsednik Opštine je kazao da sve što se čini da Srbobran bude razvijeniji pada u vodu ako nema dece.

   - U tom smislu pomažemo i parovima koji se odlučuju na vantelesnu oplodnju, tako što im pored države, koja obezbeđuje glavni iznos, plaćamo sve dodatne troškove ovog postupka – rekao je Debeljački.

   Ona je predočila da se, uz podršku lokalne samouprave, izašlo u susret i roditeljima koji su zahtevali da se obezbedi još jedan celodnevni boravak za decu mađarske nacionalnosti. Dosad je takav boravak bio u ponudi u vrtiću „Bambi“, a sad će biti i u objektu „Barbi“.

   Prvi čovek Opštine naglasio je da su proširenja i nove grupe u PU „Radost“ posledica lokalnih mera pronatalitetne politike.

   - Izdvajamo iz opštinske kase po 20.000 dinara za svako novorođeno dete, za koje poklanjamo i stolicu za hranjenje i auto-sedište za bezbedan prevoz, a u toj akciji vrednu, ručno rađenu opremu za bebe daruje naše Udruženje žena „Ruka spasa“. Tim poklonima pomažemo roditeljima da lakše prebrode prve dane sa prinovom, a ujedno ohrabrujemo mlade parove za brak i širenje porodice – poručio je Debeljački.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)