DECA IZ "OZRENA" DRŽAVNI PRVACI: Fantastičan uspeh Paraćinaca na "Malim olimpijskim igrama"

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 06. 2023. u 17:58

EKIPE Osnovne škole „Momčilo Popović Ozren“ iz Paraćina postigle su istorijski sportski uspeh osvojivši prva mesta na Republičkom takmičenju „Male olimpijske igre“.

ДЕЦА ИЗ ОЗРЕНА ДРЖАВНИ ПРВАЦИ: Фантастичан успех Параћинаца на Малим олимпијским играма

Foto: Fejbuk/OŠ "Momčilo Popović Ozren"

Ovo državno takmičenje za učenike od prvog do trećeg razreda osnovnih škola u organizaciji Saveza za školski sport Srbije održano je danas u Zrenjaninu, u saradnji sa tim gradom.

U svim razredima mladi Paraćinci postali su šampioni, što je do sada najvećih uspeh ove paraćinske škole na ovom takmičenju u sistemu školskog sporta na kom inače učestvuje sa velikim entuzijazmom svake godine.

Takmičenje je održano u „Kristalnoj dvorani“ uz učešće najboljih ekipa sa regionalnih takmičenja iz cele Srbije, a u Zrenjaninu se inače ovo takmičenje održava već 40 godina, te mu je zato ponovo povereno ovogodišnje domaćinstvo.

Kako je objasnio predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, koji je otvorio manifestaciju, njen cilj je da najmlađi učenici razviju svest o potrebi bavljenja sportom, što „Male olimpijske igre“ upravo čine, zbog čega se smatraju jednim od najboljih projekata SŠSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024