VEŽBA VATROGASACA U PARAĆINU: Kako zajednički delovati u nesrećama (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 06. 2023. u 15:21

NA SPORTSKOM poligonu u naselju Dankovu u Paraćinu pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice tog grada i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Paraćin, imali su zajedničku pokaznu vežbu koju su uspešno okončali.

ВЕЖБА ВАТРОГАСАЦА У ПАРАЋИНУ: Како заједнички  деловати у несрећама (ФОТО)

Foto: D. M.

Vežbu su organizovali Sektor za vanredne situacije MUP-a, Vatrogasni savez Srbije i Opština Paraćin, uz učešće paraćinske Policijske stanice, Crvenog krsta i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja.

Zadatak vatrogasaca bio je spasavanje povređenog vozača koji je zarobljen u automobilu nakon saobraćajne nesreće u kojoj je vozilo udarilo u benzinsku pumpu, pa je došlo i do curenja goriva. Kako je tom prilikom rečeno, cilj pokazne vežbe bio je usklađivanje, odnosno sinhronizacija rada paraćinskih vatrogasaca – profesionalaca i pripadnika Dobrovoljne vatrogasne jedinice.

Osim građana, ovom događaju su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasnog saveza Srbije i lokalne samouprave, a nakon nje organizovana je smotra i prezentacija opreme i mehanizacije Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!