USAVRŠAVANJE ĐAKA I STUDENATA: Sporazum o saradnji francuske regije Alzas i Vrnjačke Banje

G. Ć.

01. 06. 2023. u 12:01

PREDSTAVNICI francuske regije Alzas boravili su u dvodnevnoj poseti Vrnjačkoj Banji gde su sa svojim domaćinima razgovarali o proširenju međusobne saradnje.

УСАВРШАВАЊЕ ЂАКА И СТУДЕНАТА: Споразум о сарадњи француске регије Алзас и Врњачке Бање

Opština Vrnjačka Banja

Tako će uskoro biti ozvaničen sporazum sa Evropskim institutom za edukaciju u hotelskoj industriji u Strazburu čime će Vrnjačka Banja i Srbija započeti saradnju koja će se ogledati u usavršavanju naših đaka i studenata u regiji Alzas, evropskom centru gastronomije i svetskoj kolevci kulinarstva.

Upravo u tom cilju, osim zvaničnika regije, delegaciju Alzasa ovom prilikom činili su i kuvari koji rade u restoranima sa Mišelin zvezdicom, Žoel Filip i Mišel User, koji će biti mentori i saradnici naših đaka i studenata u Francuskoj.

Opština Vrnjačka Banja

Francuski kuvari sa predsednikom vrnjačke opštine Bobanom Đurovićem

- Alzas raspolaže sa 36 restorana koj imaju bar jednu prestižnu Mišelinovu zvezdicu - rekla je Eleonora Rouz, direktorka za međunarodnu saradnju Evropskog centra za edukaciju i promociju stručnog usavršavanja u hotelskoj industriji. - Naš cilj je da omogućimo đacima i studentima da se usavršavaju u okviru našeg Instituta, gde bismo ih upoznali sa veštinama kulinarstva na izuzetno visokom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)