PROMOCIJA ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA: U Vlasotincu održan „Bazar zdravlja“

I. M.

23. 05. 2023. u 16:01

Dom zdravlja u Vlasotincu organizovao je, na platou ispred zgrade opštine, „Bazar zdravlja“ kako bi skrenuo pažnju javnosti na značaj prevencije i promovisao zdrave stilove života.

ПРОМОЦИЈА ЗДРАВИХ СТИЛОВА ЖИВОТА: У Власотинцу одржан „Базар здравља“

foto: OU Vlasotince

Građani su imali priliku da na ovoj manifestaciji, održanoj pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“, provere krvni pritisak, da obave konsultacije i da dobiju adekvatne savete u neposrednom kontaktu sa zdravstvenim radnicima.

Organizatori su ukazali na to da redovna fizička aktivnost, kao što je hodanje ili vožnja bicikla, smanjuje rizik od mnogih bolesti, a ima i pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, dok kod mladih unapređuje rast i razvoj.

Tokom bazara posetiocima su deljeni i flajeri sa korisnim savetima u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Odraslima se preporučuje najmanje 150 umerene ili 75 minuta intenzivne fizičke aktivnosti nedeljno, dok je deci potrebno najmanje sat vremena umerene do intenzivne aktivnosti dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!