TRENING CENTAR NERAZDVOJNI DEO NASTAVE: Tehnička škola u Valjevu

B. PUZOVIĆ

23. 05. 2023. u 07:00

Tehnička škola u Valjevu i tri kompanije čiji su pogoni u gradu na Kolubari - juče su potpisali sporazumi o saradnji u oblasti učeničke prakse i unapređenja obrazovnih programa. Predstavljen je i Trening centar Tehničke škole, prvi potpuno završen te vrste u Srbiji koji se maksimalno koristi u nastavi.

ТРЕНИНГ ЦЕНТАР НЕРАЗДВОЈНИ ДЕО НАСТАВЕ: Техничка школа у Ваљеву

Foto B. Puzovic

Bilo je najavljeno da će potpisivanju sporazuma prisustvovati i premijerka Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ali je njihova poseta u poslednji čas otkazana. Projekat Trening centra u valjevskoj Tehničkoj školi realizovan je sredstvima Vlade Republike Srbije, obavljena je rekonstrukcija i adaptacija ukupno 22 školske prostorije - 10 radionica i 12 kabineta, koji su dobili najsavremeniju opremu, alate i nameštaj za izvođenje nastave za sve obrazovne profile.

- Trening centar je punim kapacitetom počeo da radi početkom ove školske godine, namenjen je pre svega formalnom, zatim za pružanje podrške dualnom obrazovanju naših učenika – kaže Branko Goloskoković, direktor Tehničke škole Valjevo. - Odnedavno je počeo da pruža i usluge u okviru neformalnog obrazovanja odraslih. Pojedine radionice se koriste za pružanje usluga i proizvodnju u sklopu učeničke zadruge, što donosi dodatne prihode.

Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija istakla je snažan razvoj dualnog obrazovanja u Srbiji i poručila da saradnja valjevske škole sa tri velike kompanije predstalja veliki benefit za mlade ljude.

- Potpisivanje memoranduma sa ovako sjajnim kompanijama govori o tome da smo spremni za savremene izazove – rekla je Gabrijela Grujić. - Ako su danas ovde sa nama predstavnici sjajnih kompanija kakve su „Hajsens Gorenje”, „Hansgroe” i „Bicerba”, to govori o važnosti školovanja kadrova, naših mladih ljudi, uz najsavremeniju opremu koju je Vlada Srbije uspela da obezbedi. Radionice u Tehničkoj školi su usmerene ka automatizaciji i digitalizaciji i bolje su opremljene od radionica mnogih kompanija u Nemačkoj, što garantuje kvalitet obrazovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju