SKOLIOZA PRETI DA JELENI UGROZI ŽIVOT: Počeo dvodnevni humanitarni turnir

Дејан Ристић
Dejan Ristić

18. 05. 2023. u 16:51

U Sportskoj hali u Vranju počeo je dvodnevni humanitarni turnir u basketu 3 na 3 i šutiranju trojki sa kojeg će sav prihod ići za lečenje dvadesetpetogodišnje Jelene Petković.

СКОЛИОЗА ПРЕТИ ДА ЈЕЛЕНИ УГРОЗИ ЖИВОТ: Почео дводневни хуманитарни турнир

D. Ristić

Turnir je otvorio gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević, koji je rekao da grad Vranje ima ozbiljne i humane mlade pojedince koji su dobri ljudi, željni da pomognu kad to zatreba. 

- Suština organizacije turnira je da se prikupe sredstva kako bi se naša sugrađanka Jelena Petković što pre oporavila i počela normalno i zdravo živi. Kada znate da neko misli o vama, kada sa vama deli teške trenutke i pomogne na bilo koji način, onda ste mnogo jači i možete lakše da pobedite i izborite se sa svojom bolešću - istakao je Nenad Đorđević. 

D. Ristić

Gradski većnik Nenad Đorđević

Na turniru učestvuje 20 ekipa iz vranjskih srednjih škola, Akademije tehničko - vaspitačkih strukovnih studija i sportskih klubova.

Manifestaciju zajednički organizuju Grad Vranje, Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje, "Iron MMA" tim, Kancelarija za mlade i Studentski parlament vranjskog odseka Akademije tehničko - vaspitačkih strukovnih studija, 

Vranjanka Jelena Petović boluje od teškog oblika skolioze koja preti da joj ugrozi život.

Lekari iz jedne turske klinike su prihvatili da obave rizičnu i kompleksnu operaciju, a za to joj je potrebna suma od 23 hiljade evra. 

D. Ristić

Jeleni je neophodna suma od 23 hiljade evra za operaciju

Pored novca od kotizacija za svaku ekipu, u prihod za Jelenino lečenje će ići i dobrovoljni prilozi koji se prikupljaju u za ovu priliku postavljenim kutijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave