PROCVETAĆE NOVI SAD : „Gradsko zelenilo“ do kraja maja postavlja 100.000 sadnica letnjeg cveća

S.B.

09. 05. 2023. u 14:20

NOVI SAD će do kraja maja meseca biti ukrašen sa 100.000 sadnica letnjeg cveća. Priprema za sadnju, kako potvrđuje Danijela Andrić, pomoćnik direktora za projektovanje, podizanje, održavanje i proizvodnju zelenila JKP „Gradsko zelenilo“, je u toku.

ПРОЦВЕТАЋЕ НОВИ САД : „Градско зеленило“ до краја маја поставља 100.000 садница летњег цвећа

Gradsko zelenilo

Radnici tog javnog preduzeća iz cvetnih gredica vade precvetalo zimsko i dvogodišnje cveće, a umesto njega biće zasađene kadifice, cinije, gazanije, begonije, irezine, muškatle i druge dekorativne vrste sezonskog cveća iz plastenika preduzeća.

Uređuju se cvetne gredice u Ulici Modene, Dunavskom parku, na Keju, Petrovaradinskoj tvrđavi, Staničnom trgu, Štrandu, kandelabri koji ulepšavaju gradske trgove i ulice.

- U toku je priprema cvetnih gredica za sadnju letnjeg aspekta cveća na teritorija Grada. Nakon vađenja starog, precvetalog cveća, zamenićemo zemlju i postaviti novi kompost, da bi mogli da posadimo novo, letnje cveće. U isto vreme u plasteniku Gradskog zelenila počeli smo sa prihranom cveća aminokiselinama, kako bismo smanjili temperaturni šok prelaska iz toplog plastenika na teren i smanjili period oporavka svake biljke. Ovim potezom biljkama obezbeđujemo neophodan azot za otpornost u gradskim uslovima i dug period cvetanja- kaže Andrićeva i naglašava da će letnjim cvećem zablistati cvetni valjci i kupe, cvetne gredice, parkovi i kandelabri, okretnice, trgovi i saobraćajnice.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave