Nedelja Crvenog krsta u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

07. 05. 2023. u 16:58

POVODOM 8. maja, Svetskog dana Crvenog krsta i Nedelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja, pod sloganom Sve što činimo, činimo od srca, Crveni krst u Zrenjaninu, rođendan osnivača Anrija Dinana, obeležiće nizom aktivnosti. 

Недеља Црвеног крста у Зрењанину

Crveni krst Zrenjanin

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi,  u četvrtak, 11. maja u prostorijama Zrenjaninske gimnazije, biće realizovane dve akcije dobrovoljnog davanja krvi, a uz redovnu gradsku akciju u terminu od 8 do 12 časova, na inicijativu maturanata Ekonomske škole Jovan Trajković,  od 13 do 16 časova krv će moći da daju svi punoletni srednjoškolci.

U saradnji sa jedinicom Civilne zaštite opšte namene i pripadnicima Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Zrenjanina, u subotu 13. maja u 10. časova, održaće se taktičko-pokazna na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu, kroz simulirane spasilačke akcije spasavanja iz objekta zahvaćenog požarom, pravilno i pravovremenog pružanja prve pomoći.

Nakon pokazne vežbe, uslediće takmičenje ekipa na nivoz grada, u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja, uz gostujuće ekipe iz rumunskog Arada, mađarske Beleščabe, Novog Sada, Subotice i drugih gradova širom Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi