TAKMIČENJE RECITATORA BORSKOG OKRUGA: U Valjevo putuju Trifun, Kristina i Milica

S. M. J.

30. 04. 2023. u 12:33

NEGOTINCI Trifun Đorđević, Kristina Trailović i Milica Ćosić pobednici su Okružne smotre recitatora "Pesniče naroda mog".

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА БОРСКОГ ОКРУГА: У Ваљево путују Трифун, Кристина и Милица

Foto: S.M.Jovanović

Trifun Đorđević, učenik OŠ “Branko Radičević”, Kristina Trailović iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu i Milica Ćosić, učenica Negotinske gimnazije, kao najbolji na Okružnoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog”, nadmetaće se 19. i 20. maja na 54. Republičkoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u Valjevu.

U kategoriji mlađeg uzrasta pored Trifuna nagrađeni su i  Maja Dimitrijević iz OŠ “Branko Radičević“ kao drugoplasirana i Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“ kao trećeplasirana.

Drugo i treće mesto u srednjem uzrastu na okružnoj smotri koju su organizovali Dom kulture “Stevan Mokranjac” i Narodna biblioteka “Dositej Novaković”, osvojile su učenice negotinske OŠ “Vera Radosavljević” Anja Tričković i Mina Radivojević, a u kategoriji srednjoškolaca učenice Negotinske gimnazije Jovana Lekić kao drugoplasirana i Elena Stingić, trećeplasirana.

Takmičare je ocenjivao stručni žiri u sastavu: Vesna Tešović, profesor književnosti i srpskog jezika, direktor Narodne biblioteke u Boru, Predrag Grbić, glumac Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i Miroslav Stojmenović, profesor je srpskog jezika i književnosti u OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU