MEĐUOPŠTINSKIM PROJEKTIMA LAKŠE DO FONDOVA: Usvojen nacrt odluke u Ćupriji

Z. GLIGORIJEVIĆ

28. 04. 2023. u 14:17

NA današnjoj sednici Opštinskog veća Ćuprija usvojen je nacrt odluke o stipendiranju učenika i studenata sa prebivalištem na teritoriji opštine Ćuprija, koji će na narednoj sednici Skupštine opštine Ćuprija razmatrati odbornici.

МЕЂУОПШТИНСКИМ ПРОЈЕКТИМА ЛАКШЕ ДО ФОНДОВА: Усвојен нацрт одлуке у Ћуприји

Foto:SO Ćuprija

Oni će usvojiti dokument kojim će biti uređeni uslovi, načini i postupci dodele učeničkih i studentskih stipendija.

Odbirnicima SO Ćuprije biće prosleđen i nacrt odluke o pristupanju izradi programa razvoja turizma destinacije Despotovac-Paraćin-Ćuprija, koji su većnici danas usvojili. Na sednici je konstatovano da je cilj izrade ovog dokumenata razvoj međuopštinske teritorijalne saradnje, kako bi se kroz međuopštinske projekte uvećale mogućnosti za dobijanje sredstava nacionalnih i međunarodnih fondova.

Članovi Opštinskog veća danas su izabrali četiri firme koje će obavljati poslove energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Većnici su potom prihvatili sugestiju Regionalnog centra Ministarstva odbrane i izmenili odluku o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji opštine Ćuprija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave