PIJAĆA VODA USKORO STIŽE I U KOLUT: Realizacija ovog projekta koji će značajno olakšati život stanovnika

J. L.

20. 04. 2023. u 16:10

RADOVI izgradnje dovodnika vode od Bezdana ka Kolutu, kojim će se rešiti pitanje vodosnabdevanja naseljenog mesta Kolut su pri kraju i po njihovom završetku meštani ovog somborskog sela konačno će imati kvalitetnu pijaću vodu.

ПИЈАЋА ВОДА УСКОРО СТИЖЕ И У КОЛУТ: Реализација овог пројекта који ће значајно олакшати живот становника

foto: Grad Sombor

U proteklom periodu akcenat je stavljen na rešavanje problema vodosnabdevanja na teritoriji Grada Sombora, a realizacija ovog projekta koji će značajno olakšati život stanovnika Koluta.

- U prošloj godini smo započeli ovaj veoma značajan projekat izgradnje dovodnika, koji se sastoji iz dve faze. Sada se radi na drugoj fazi i ostalo je još nekih 300 metara kako bi se ova investicija završila. Očekujemo da u narednih dve do tri nedelje, bude kompletno završena ova deonica, da krenu probe, analize i da stanovnici Koluta negde početkom juna dobiju pijaću kvalitetnu vodu, što je svakako cilj svih nas u Gradu - kaže Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Grad Sombor nastavlja sa obnavljanjem i izgradnjom novih dovodnika i fabrika vode kako bi svako naseljeno mesto dobilo pijaću vodu, a u narednom periodu stanovnici Stapara i Doroslova biti opremljeni pijaćom vodom iz Fabrike vode „Jaroš“.

Ukupna dužina deonice je oko 4,2 kilometra, a za njenu realizaciju iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno je 42 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana