U Požarevcu obavljena provera obučenosti vojnika roda oklopnih jedinica

D. N.

03. 04. 2023. u 09:28

U CENTRU za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije decembar 2022, kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

У Пожаревцу обављена провера обучености војника рода оклопних јединица

Ministarstvo odbrane

U ovoj grupi su vojnici specijalnosti vozača i nišandžija na tenku M-84, kao i nišandžija i strelaca na borbenom vozilu pešadije M-80A, kojima zbog složenosti specijalistička obuka traje mesec dana duže.

Oni su se u prethodna dva i po meseca, u dnevnim i noćnim uslovima, obučavali za izvođenje taktičkih radnji i zadataka i realizovali sva programska gađanja ličnim i naoružanjem roda oklopnih jedinica, kako bi spremni pristupili proveri obučenosti. Na dvodnevnoj proveri, vojnici su u sastavu posada praktično rešavali taktičke zadatke i pokazali osposobljenost i obučenost za rad na sredstvima i opremi u okviru svojih specijalnosti.

U nastavku služenja vojnog roka oni će stečena znanja i veštine primenjivati u sastavu oklopnih i mehanizovanih bataljona Kopnene vojske, u kojima će realizovati kolektivnu obuku i biti aktivno uključeni u izvršavanje svakodnevnih zadataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)