INTERAKTIVNA RADIONICA U PARAĆINSKOJ ŠKOLI: Povod je obeležavanje dva međunarodna dana

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 03. 2023. u 13:29

U SUSRET Međunarodnom danu osoba sa autizmom i Međunarodnom danu dečje knjige, koji se obeležavaju 2. aprila, u paraćinskoj školi „Stevan Jakovljević" održana je inkluzivna radionica.

ИНТЕРАКТИВНА РАДИОНИЦА У ПАРАЋИНСКОЈ ШКОЛИ: Повод је обележавање два међународна дана

Foto: printskrin/paraćin.rs

 U pitanju je oblik rada u kom su zajedno učestvovala deca iz Specijalnog odeljenja u ovoj školi i ostalih odeljenja, jer se tako najlakše omogućava mališanima sa posebnim potrebama da se druže sa vršnjacima i da se osete prihvaćenim.

Jelena Marković, defektolog iz te škole, kaže da su odlučili da ova dva međunarodna dana inkluzivnom radionicom obeleže nešto ranije, budući da će drugi april „pasti“ u nedelju, kada je neradni dan.

Stručnjaci kažu da ne postoje dve iste osobe sa autizmom već da je svaka svet za sebe, ali i da je njima potrebna interakcija za zdravim vršnjacima kako bi dalje napredovale. Na radionici su učenici zato zajedno pravili obeleživače za knjige, pa su na taj način povezana ova dva internacionalna dana.

Svi obeleživači koji su tom prilikom napravljeni činiće deo tradicionalnog „Uskršnjeg bazara“, a prikupljeni novac prodajom eksponata sa ove izložbe biće iskorišćen za opremanje prostora specijalnih odeljenja, kojih ima dva – za mlađe i starije razrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!