"BOGDAJ" ZA PRIMER: Šabac jedan od gradova sa najvećim brojem socijalnih usluga

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 03. 2023. u 19:31

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je u Gradskoj kući predsednicu Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Nevenu Petrović Jojić i članove Saveza koji čine lokalna udruženja za pomoć osobama sa autizmom iz različitih gradova Srbije.

БОГДАЈ ЗА ПРИМЕР:  Шабац један од градова са највећим бројем социјалних услуга

foto V Mitrić

Gradonačelnik Pajić istakao je da je ponosan što je Šabac prepoznat kao jedan od gradova sa najvećim brojem socijalnih usluga, a naručito zbog toga što je jedan od retkih gradova koji pruža uslugu predah smeštaja "Bogdaj" i naveo da je to bio i povod za ovu posetu, ali i za godišnju skupštinu Saveza koja će se sutra održati u našem gradu.

- Akcenat u razgovoru je bio na razvoju i održivosti usluga socijalne zaštite i načinima kako da se usluga predah smeštaj ,,Bogdaj“ implementira i u drugim sredinama gde postoji potreba za njom, a po ugledu na Šabac kao primer dobre prakse. Uveren sam da je ovakav vid saradnje veoma značajan za sve nas. Razmena iskustava i mišljenja je od ključne važnosti u pružanju adekvatne i kvalitetne usluge osetljivim kategorijama stanovništva - rekao je Pajić.

Grad Šabac ima razvijen sistem socijalne zaštite i odgovornu socijalnu politiku. Sa šest prava i 12 usluga prednjači u ovoj oblasti u Srbiji i kontinuirano izdvaja značajna sredstva za finansiranje socijalne zaštite, a ove godine za tu namenu opredeljeno je više od 322 miliona dinara.

- Grad Šabac je prepoznat kao primer dobre prakse sa velikim socijalnim izdvajanjima na godišnjem nivou, gde je osobama sa autizmom dostupna sva uslugu, ali i omogućena pomoć koja im je potrebna. Naša poseta je da kroz dobre primere pokažemo da je sve moguće slogom i zajedništvom - ističe predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Nevena Petrović Jojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri