VENCI ŽRTVAMA NATO AGRESIJE: Dan sećanja obeležen u Zrenjaninu i Stajićevu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

24. 03. 2023. u 14:23

OBELEŽAVANjE Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja, 24 godine posle, u Zrenjaninu je počelo ceremonijom polaganja venaca i odavanje počasti stradalim žrtvama, pripadnicima vojske, policije i dobrovoljcima, na prostoru bivše Jugoslavije od 1991-1999. godine.

ВЕНЦИ ЖРТВАМА НАТО АГРЕСИЈЕ: Дан сећања обележен у Зрењанину и Стајићеву (ФОТО)

B.G.

Vence su nakon pomena sveštenika Srpske pravoslavne crkve, uz članove porodica poginulih boraca, položile delegacije Banatske brigade, Garnizona u Zrenjaninu, Srednjobanatskog okuga i grada Zrenjanina, rezervnih vojnih starešina, ratnih vojnih invalida, vojnih penzionera, ratnih i policijskih veterana, SUBNOR-a.

Pukovnik Aleksandar Dedić, komandant Banatske brigade podsetio je sve,  na početak NATO agresije, 24. marta 1999. godine, na stradanja civila i ogromnu materijalnu štetu tada načinjenu našoj zemlji, ali i na visok moral, spretnost i stručnost naših odbrambenih snaga, koje su agresoru pružile značajan otpor.  

Istovremeno predstavnici Mesne zajednice sela Stajićevo, uz brojne goste i predstavnike grada Zrenjanina,  položili su vence na spomen-česmu Slaviši Kepiću, poginulom pripadniku Vojske Jugoslavije, na Kosovu 1999. godine i otkrili tablu sa novim nazivom Ulica Slaviše Kepića, koja se do sada nosile ime Sremska, u selu Stajićevo.
S obzirom da je poginuli Slaviša Kepić, bio sportista, fudbaler lokalnog kluba, njegovi saigrači na otvaranju ulice koja od danas nosi njegovo ime, obukli su, simbolično svi dres sa brojem koji je nekada nosio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna