VASPITAČIMA I ZLATNA PLAKETA I TRI ZLATNE MEDALJE: Veliki uspeh predškolske ustanove iz Kikinde na Sajmu obrazovanja

R. Š.

21. 03. 2023. u 12:24

KVALITETAN rad vaspitača Predškolske ustanove „Dragoljub Udiciki“ iz Kikinde potvrđen je i na minulom Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu.

ВАСПИТАЧИМА И ЗЛАТНА ПЛАКЕТА И ТРИ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ: Велики успех предшколске установе из Кикинде на Сајму образовања

Foto: Grad Kikinda

Nagrađeni su sa čak četiri zlata i to velikom Zlatnom poveljom za celokupan rad i sa još tri zlatne medalje: za izvođenje dramskih predstava, jer su jedna od retkih ustanova koja priređuje dramski progran u kojem učestvuju vaspitači, za rad sa decom u jaslicama i za realizaciju predškolskog programa „Godine uzleta“.

- Ovo je prvi put u istoriji naše ustanove da dobijemo toliko prestižnih nagrada. Prošle i pretprošle godine dobili su srebrne medalje. Na sajmu smo ove godine učestvovali sa tri projekta i nadali se da će ono što radimo neko pravilno proceniti i umeti adekvatno da nagradi. Za dramske predstave koje pripremamo potrebno je mnogo truda, rada i kreativnosti, a naši vaspitači ih pripremaju posle radnog vremena. Kad smo Ministarstvu prosvete predstavili taj segment našeg rada dobili smo preporuku da igramo te predstave i po tome smo poznati među kolegama – izjavila je Kristina Drljić, v.d. direktora Predškolske ustanove ’’Dragoljub Udicki’’.

Predškolstvo u Kikindi ima dugu i bogatu istoriju, a sadašnja ustanova postaje model drugima za kvalitetan rad.

- Pre tri godine počeli smo primenu programa koji je zaživeo najpre u vrtiću „Miki“, a onda je proširen na svih 18 objekata i u sve 74 vaspitno-obrazovne grupe. Svi zaposleni od jeseni 2020. prolaze stručne obuke. Podržani smo od resornog ministratsva, pokrajinskog sekretarijata i našeg grada, tako da smo sada uzor drugim predškolskim ustanovama po metodama vaspitno-obrazovnog rada - ističe pedagod Robert Vunjak.

Predškolska ustanova „Dragoljub Udiciki“ ima svesrdnu podršku lokalne samouprave koja joj je i osnivač. Tako je bilo oduvek, a biće i ubuduće.

- Naša Predškolska ustanova predstavlja svetao primer u zemlji, ali i okruženju kako treba da funkcioniše i radi jedna takva institucija. Grad će uvek pružiti podršku da se stvore uslovi za unapređenje kvaliteta rada – izjavio je gradonačeLnik Nikola Lukač, koji je priredio prijem za direktorku Drljić i pedagoga Vunjaka.

BOGATA PROŠLOST

Kikinda ima dugu i veoma bogatu istoriju predškolstva. Prvo zabavište otvoreno je davne 1891. pod patronatom Velikokikindske dobrotvorne zadruge „Srpkinja“. Za početak rada ustanove uzima se 1954. godina kada je vrtić „Jovan Jovanović Zmaj“ odvojen od sistema školstva. Prva namenska zgrada za vrtić izgrađena je 1974. godine u Mokrinu. Danas ustanova ima 18 vrtića, devet u gradu i isto toliko u selima. Skoro polovina objekata je namenski građena, a drugi su adaptirani i prilagođeni nameni. Pohađa ih oko 1.500 mališana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku