U PARAĆINU KONKURS ZA JAVNE RADOVE: Traje do 15. marta, a namenjen je poslodavcima iz javnog sektora

Зорана Рашић
Zorana Rašić

11. 03. 2023. u 12:16

U TOKU je zajednički konkurs Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Paraćin za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u ovoj godini.

У ПАРАЋИНУ КОНКУРС ЗА ЈАВНЕ РАДОВЕ: Траје до 15. марта, а намењен је послодавцима из јавног сектора

Foto: Z. Rašić

Pravo učešća imaju poslodavci koji pripadaju javnom sektoru, uz obavezu uključivanja nezaposlenih lica sa evidencije Službe za zapošljavanje u Paraćinu. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, a radno mora biti angažovano najmanje pet nezaposlenih lica.

U konkursu je, između ostalog navedeno, da se javni radovi mogu sprovoditi u oblastima socijalne zaštite i humanitarnog rada, kulture, obrazovanja, održavanja i zaštite životne sredine i prirode, te održavanja i obnavljanja javne infrastrukture.

Naknada angažovanim licima isplaćivaće se po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima do 22.000 dinara mesečno.

Detalji konkursa, osim na sajtu NSZ, objavljeni su i na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Paraćin, a prijave se podnose Službi zapošljavanja u Paraćinu. Rok za prijavljivanje je 15. mart.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku