Šabac sportu daje krila

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

08. 03. 2023. u 03:17

Ministar sporta Zoran Gajić danas je posetio grad Šabac gde se sastao sa predstavnicima grada, opština Koceljeva, Vladimirci i Bogatić i načelnikom Mačvanskog upravnog okruga. Na sastanku se razgovaralo o poboljšanju uslova za profesionalni, rekreativni i školski sport.

Шабац спорту даје крила

Foto.V Mitrić

Nakon sastanka, ministar sporta Zoran Gajić i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišli su Halu sportova ,,Zorka” i kompleks otvorenih bazena. Ministar Gajić istakao je da je u Šapcu sve odlično organizovano i su zatvoren bazen i kompleks otvorenih bazena, kao i uspešno funkcionisanje Vaterpolo kluba ,,Šabac” primeri dobre prakse koji treba da slede i druge lokalne samouprave.

- Najbolja lična karta celokupne vertikale rukovodstva sporta u Šapcu su objekti koje sam posetio. U svim delatnostima, naročito u sportu, presudan je ljudski faktor. Od gradonačelnika Pajića i svih ostalih ljudi koji rukovode sportom ovo je pokazatelj uspešnog rada - kazao je ministar i čestitao gradonačelniku što je hala ,,Zorka” prvi put u vlasništvu grada Šapca. - Svima je poznato da je Šabac grad rukometa i u narednom periodu predstoje radovi na renoviranju hale. Očekujemo da hala uskoro zasija punim sjajem, baš kao i bazen.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je da Grad Šapbac ima odličnu saradnju sa Ministarstvom sporta.

- Od ministra smo čuli koji su planovi ministarstva u narednom periodu i ponosni smo što naš grad ima odličnu saradnju sa Ministarstvom. Naš grad može da se pohvali da je prvi put u istoriji sportska hala ,,Zorka”, koju smo iz budžeta grada u potpunosti isplatili krajem 2022. godine, u vlasništvu grada Šapca. U julu prošle godine završili smo kompleks otvorenih bazena i našim sugrađanima omogućili da spas od vrućina potraže u svom gradu. Uradili smo nove sportske terene u nekoliko osnovnih škola, novu sportsku halu u Osnovnoj školi ,,Majur”, a i radovi na sportskoj hali u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa domom učenika privode se kraju - rekao je Pajić. - Ponosni smo što je Šabac grad sporta. Pregršt nagrada na evropskim i svetskim prvenstvima pokazatelj su da su ulaganja u sport u potpunosti opravdana. Uz veliku podršku svoje države nastavićemo da ulažemo u sportsku infrastrukturu i od našeg grada ćemo stvoriti Grad budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)