DRŽAVA POMAŽE I PODSTIČE LOKALNE SREDINE: Birmančević u poseti Šapcu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 03. 2023. u 13:21

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu privrede dr Boban Birmančević prisustvovao je sednici Saveta Mačvanskog okruga i šestoj sednici Privrednog saveta grada Šapca.

ДРЖАВА ПОМАЖЕ И ПОДСТИЧЕ ЛОКАЛНЕ СРЕДИНЕ: Бирманчевић у посети Шапцу

foto V.Mitrić

Predstavnici lokalnih samouprava i članovi Saveta Mačvanskog upravnog okruga izvestili su državnog sekretara u Ministarstvu privrede dr Bobana Birmančevića o svim projektima kojima su konkurisali za sredstva iz budžeta Republike Srbije, sa naglaskom na projekte ministarstva privrede. Poseta državnog sekretara sednici Saveta okruga bila je prilika za potvrdu dobre saradnje između grada Šapca i republičkih organa, ali i za najavu brojnih podsticajnih mera koje su u planu za naredni period.

Sredstva koja su iskorišćena za razvoj infrastrukture, podsticaji za privredu, kulturu i druge sfere, već su implementirane kroz projekte u svim lokalnim samoupravama mačvanskog okruga i gradu Šapcu kao njegovom sedištu.

– Dobra saradnja sa svojom državom od ključne je važnosti za dalji razvoj, ističe gradonačelnik Pajić. – Kao što smo obećali, imamo saradnju sa svojom državom i ovi projekti to potvrđuju. Drago nam je da na ljude koji su predstavnici Vlade i Ministarstva možemo da računamo. Oni su iz Mačvanskog okruga, konkretno Šapca, otišli za Beograd, ali nikada nisu zaboravili naš grad i spremni su da podele sa nama sve aktuelne projekte u ministarstvu na koje Grad Šabac može da konkuriše. Ovo su značajni podsticaji koji će gradu olakšati da svoje kapitalne investicije uradi sa što manje sredstava, odnosno da paritet države i Grada bude makar podjednak, a u nekim projektima imamo da Vlada daje značajno veća sredstva nego Grad. To je važno za sve građane i mi ćemo se truditi da i preko Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, ali i projektnog tima grada, konkurišemo na što veći broj projekata, kako u Ministarstvu privrede, tako i u drugim ministarstvima, kako bismo naš grad učinili gradom budućnosti – podvukao je Pajić.

Uprava mačvanskog okruga koji objedinjuje šest opština i dva grada važna je spona između samih jedinica lokalnih samopurava, države, vlade i svih institucija na republičkom nivou, rečeno je na sednici.

– Mačvanski upravni okrug treba da bude spona između Vlade i lokalnih samouprava i to je neka dvosmerna komunikacija. Ona se ogleda u tome što ćemo sa najpozvanijim ljudima iz Vlade prezentovati koje konkurse ministarstvo raspisuje u narednom periodu. Isto tako, lokalne samouprave, zajedno sa predstavncima opština i gradonačelnicima, prezentovaće Vladi i nadležnim ministarstvima projekte koji su najbolji za naše opštine i gradove. Pokušaćemo da što više projekata obezbedimo za Mačvanski upravni okrug- dodao je načelnik okruga Željko Marjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije