ORIGINALNO I HUMANO: Vaučerima za jahanje za 8. mart pomažu životinjama

J. Ć.

07. 03. 2023. u 22:51

UDRUŽENjE „Zoo Planet“ iz Niša koje zbrinjava napuštene i povređene domaće i divlje životinje došlo je na ideju da osmisli origanalan poklon za dame, a da naj taj način obezbedi novac za nabavku hrane za životinje o kojima brinu, a trenuto ih je više od 180.

ОРИГИНАЛНО И ХУМАНО: Ваучерима за јахање за 8. март помажу животињама

Foto: J. Ć.

„Zoo Planet“ ponudio je poklon vaučere za rekreativno i terensko jahanje za praznik žena, 8. mart. 

Prema rečima predsednika „Zoo Planeta“ Dušana Stojanovića veliki broj životinja zbrinutih u „Zoo kutku“ u selu Kamenica kraj Niša, izuzskuje svakodnevno velike količine hrane, pa se udruženje snalazi na različite načine za donacije, a vaučeri za jahanje su jedan od načina.

- Trenutno su nam potrebni ovas, suncokret, ječam i pšenica, ali i voće i povrće, šargarepe, cvekla, banane, spanać, narandže i mandarine. Potrebna nam je i piljevina za prostirku životinjama -istakao je Stojanović.

On je kazao da donacije za koje se dobijaju vaučeri za jahanje za predstojeći 8. mart mogu da budu od 3.000 do 12.000 dinara, ali svakako oni koji žele mogu da uplate i više.

- Za donaciju od 3.000 dinara dobijate vaučer za dve osobe koji sadrži oko 35 minuta jahanje do spomen parka Čegar. Za donaciju od 4.000 dinara dobijate poklon vaučer jahanja za dvoje do Srećkovog vrela, što je oko jedan sat i 15 minuta. Za donaciju od 6.000 dinara dobija se poklon vaučer jahanja za dvoje do Latinske crkve, a to su otprilike dva sata.

Poklon vaučer jahanja za dvoje do Dabila, a to je dva i po sata jahanja, dobija se za uplatu donacije od 7.000 dinara. Za donaciju od 12.000 dinara dobija se poklon vaučer jahanja za dvoje do Humske Čuke ili Kameničkog visa, što je oko 5 sati jahanja - objasnio je Stojanović.

Prema njegovim rečima, donacija od 12.000 dinara, za donatore može da znači i poklon vaučer od 10 časova rekreativnog jahanja, a pri tome je trajanje jednog časa 30 minuta.

Udruženje „Zoo Planet“ predstojećeg leta obeležiće 13 godina rada. 

Na seoskom imanju, gotovo u idili, žive koze, konji, psi, zečevi, ovce, ptice, lane, magarica, vepar i mangulica sa prasićima. Kapija ovog prihvatilišta svakodnevno je otvorena za posetioce koji žele da se druže sa životinjama i da od volontera saznaju šta je to namučilo njihove stanare. Dosad su zbrinuli više od 5.500 napuštenih i povređenih životinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA KULTURU ČETIRI MILIONA: Opština Paraćin raspisala konkurs za izbor projekata