POČAST SUGRAĐANKAMA: Počela manifestacija "Svet žena" u Loznici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

03. 03. 2023. u 04:27

ŽENE su blago sveta. I to se sve više vidi, kako se nama daju veće šanse u svim oblastima života i rada.

ПОЧАСТ СУГРАЂАНКАМА: Почела манифестација Свет жена у Лозници

Foto V Mitrić

Loznica je primer kako su žene zastupljenje na najvišim funkcijama u gradu, ali i institucijama državnog značaja, poput suda i tužilaštva, rekla je mr Olgica Samoilović, Lozničanka, kojoj je ove godine pripala čast da otvori manifestaciju „Svet žena“, koja se u organizaciji Centra za kulturu održava 22. put.

Mudra je odluka rukovodstva grada što je pokrovitelj ove menifestacije, poručila je Samoilovićeva, „jer u mesecu koji je, od prvog do zadnjeg dana posvećen ženama, ne samo da se one afirmišu, već se pokazuje da su i te kako kadre, dostojne i kompetentne da obavljaju najsloženije i najodgovornije poslove.

-Uz sve što radimo mi, žene, unosimo emocije, ljubav, pažnju, najlepša osećanja, pa zato se naše „klice“ i svakom poslu primaju na najbolji i najleši način -kaže Samoilovićeva, koja je uspela da naopravi spajajuću umetnost, prirodu i njene lepote niz blagodeti za ljude. -Lepota će da sačuva svet, pisao je Dostojevski, i zato, danas, suočeni sa svim i svačim u svetu, treba da se okrenemo onom što je najdragocenije kod nas i oko nas, prirodnim dobrima, stvaralaštvu i ljubavi prema onome štom radimo da čineći to delamo kao da je za nas i naše najbliže.

„Svet žena je“, kako je rekla Samoilovićeva, velika svetkovina, koja se „ izdavaja po tome što odaje počast sugrađankama i njihovom velikom zalaganju na svim životnim poljima, uz zdušnu podršku i podsticaj gradonačelnika Vidoja Petrovića“.

Publika je je uživala u koncertu ljubavnih romansi, u izvođenju Marka Kalajanovića, bariton, Snežane Savičić, sopran i Nevene Živanović, pijanistkinje.  Naredni program, u okviru manifestacije, zakazan je za utorak, 7. mart, kada će na sceni Vukovog doma biti izveden mjuzikl “Vesele devojke”, u organizaciji TOG Loznica, a u nastavku meseca programi će se nizati na više lokacija ustanove Centra za kulturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi