PODRŠKA MALIM HEROJIMA: I u Kraljevu obeležen Svetski dan dece obolele od raka

G. ĆIROVIĆ

16. 02. 2023. u 12:34

U ORGANIZACIJI lokalne kancelarije Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR i u Kraljevu je na prigodan način obeležen Dan dece obolele od raka.

ПОДРШКА МАЛИМ ХЕРОЈИМА: И у Краљеву обележен Светски дан деце оболеле од рака

GU u Kraljevu

Na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru ovom prilikom je u okviru kampanje „Biti heroj“, postavljen humanitarni štand sa prepoznatljivim NURDOR artiklima - liciderskim kolačićima, šoljama, olovkama koje sadrže seme nane i lavande i mogu se posaditi, blokčićima i rokovnicima, kao i promotivnim materijalima i informativnim flajerima o udruženju. Kraljevčani su imali priliku i da od roditelja dece koja su se izlečila i malih junaka dobiju informacije kako još mogu da pomognu, kao i da kupe artikle po simboličnim cenama ili da doniraju novac.

GU u Kraljevu

Štand NURDOR u centru Kraljeva

- Sav prikupljen novac namenjen je izgradnji NURDOR Roditeljske kuće koja je neophodna za besplatan smeštaj dece koja se leče od kancera – kaže član NURDOR i organizator akcije Marija Mitrović iz Kraljeva, majka izlečenog deteta. - Osim smeštaja, deci koja se leče od raka je potrebna krv jer im se hemioterapijom pogoršava krvna slika. Zato u akciji učestvuju volonteri Crvenog krsta.

GU u Kraljevu

Marija Mitrović, majka deteta izlečenog od raka

Od 100 građana koji su potencijalni davaoci, prema Marijinim rečima, krv mogu dati samo tri osobe, dok u registru dobrovoljnih davalaca koštane srži ima svega 10.000 osoba, pa je veoma važno govoriti o dobrovoljnom davanju krvi i srži i o tome kako se na taj način nekome može spasiti život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)