ZA DAMJANA I SVU BOLESNU DECU: Kikindski Centar "Naša kuća“ dane u znaku ljubavi posvetio humanosti (FOTO/VIDEO)

R. Š.

14. 02. 2023. u 18:49

POMOĆI drugima postaje važna misija korisnika Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“ u Kikindi.

ЗА ДАМЈАНА И СВУ БОЛЕСНУ ДЕЦУ: Кикиндски Центар Наша кућа“ дане у знаку љубави посветио хуманости (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

U centru grada oni su ponovo organizovali humanitarnu akciju prikupljanja novca za lečenje bolesnog sugrađanina, dvogogodišnjeg dečaka Damjana Petrova. Pozvali su građane da se fotografijišu na njihovom štandu, a za uzvrat da u posebnu kutiju ostave novčani prilog od najmanje 200 dinara, koliko staje jedna telefonska SMS poruka.

Kao ram za sliku, ponudili su veliko srce od papira i kišobran ukrašen srcima, pokazujući tako ljubav za Damjana, ali i svu bolesnu decu. Akciji su organizovali pred Dan zaljubljenih i dali joj naziv "Fotka kao dar, to je prava stvar“.

- Na ovaj način želimo da pružimo podršku Damjanu u njegovoj rehabilitaciji, ali i da pokušamo da brišemo razlike i podignemo svest o osobama sa invaliditetom i o njihovim mogućnostima. Trudimo se da pokažemo da oni često žele da organizuju humanitarne akcije, kao što je ova. Do sada smo ih održali više, imali smo humanitarne priredbe, prodavali smo cveće i začinsko bilje koje naši korisnici sami gaje i kroz razne druge akcije pokazujemo javnosti šta oni mogu i žele. Sugrađani nam daju podršku i rado učestvuju u našim akcijama – kaže Nikoleta Pavlov, v.d. direktora „Naše kuće“.

Korisnici ove ustanove jesenas su organizovali akciju prikupljanja novca za svog druga, takođe korisnika usluga „naše kuće“ Juga Radisavljevića. Redovno organizuju prodajne bazare u centru grada, samostalno ili učestvuju u onima čiji je organizator neko drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)