OČEKUJEMO OKO 10.000 GOSTIJU: Tradicionalni festival kobasica "Klobasafest"

S.B.

07. 02. 2023. u 09:05

NA Međunarodnom festivalu kobasica, „Klobasafest 2023“, koji će osmi put biti održan u Bačkom Petrovcu, u subotu, 11. februara, u pripremanju specijaliteta takmičiće se 98 ekipa iz svih krajeva Srbije, Mađarske, Slovačke, Rumunije Češke, Slovenije, BiH i Hrvatske.

ОЧЕКУЈЕМО ОКО 10.000 ГОСТИЈУ: Tрадиционални фестивал кобасица Kлобасафест

S.B.

To su juče u razgovoru sa novinarima, u Turističkoj organizaciji Vojvodine u Novom Sadu, potvrdili organizatori manifestacije, Ana Horvatova i Šćastko Durgala, kao i Nebojša Marušić, direktor turističke organizacije Bački Petrovac.

- Po tradiciji, očekujemo oko 10.000 posetilaca, koji će imati priliku da degustiraju razne suvomesnate špecije, da pogledaju takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom, kao i takmičenje u prženju čvaraka. U zabavnom programu nastupaće grupe Valentino, Domino i pevačica Mihaela Zoler- ističu organizatori.

Takmičenja će biti održana u festivalskom šatoru od 1.250 metara kvadratnih, a biće formirana i Ulica Petrovačkog kulena u kojoj će registrovani proizvođači po pristupačnim cenama nuditi posetiocima svežu ili prženu, sušenu ili dimljenu, Petrovačku kobasicu, kulen i razne druge proizvode sa „zabijačke“.

Po rečima Marušića, direktra Turističke organizacije, smeštajni kapaciteti u Bačkom Petrovcu i okolinim mestima su popunjeni, uglavnom dolaskom gostiju iz inostranstva pa je prporuka da se unapred rezerviše smeštaj u Novom Sadu.

BONUS VIDEO - SRPSKI SPASIOCI ISPRAĆENI APLAUZIMA: Krenuli u Tursku da spasavaju živote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju