OČEKUJEMO OKO 10.000 GOSTIJU: Tradicionalni festival kobasica "Klobasafest"

S.B.

07. 02. 2023. u 09:05

NA Međunarodnom festivalu kobasica, „Klobasafest 2023“, koji će osmi put biti održan u Bačkom Petrovcu, u subotu, 11. februara, u pripremanju specijaliteta takmičiće se 98 ekipa iz svih krajeva Srbije, Mađarske, Slovačke, Rumunije Češke, Slovenije, BiH i Hrvatske.

ОЧЕКУЈЕМО ОКО 10.000 ГОСТИЈУ: Tрадиционални фестивал кобасица Kлобасафест

S.B.

To su juče u razgovoru sa novinarima, u Turističkoj organizaciji Vojvodine u Novom Sadu, potvrdili organizatori manifestacije, Ana Horvatova i Šćastko Durgala, kao i Nebojša Marušić, direktor turističke organizacije Bački Petrovac.

- Po tradiciji, očekujemo oko 10.000 posetilaca, koji će imati priliku da degustiraju razne suvomesnate špecije, da pogledaju takmičenje u proizvodnji putera tradicionalnim načinom, kao i takmičenje u prženju čvaraka. U zabavnom programu nastupaće grupe Valentino, Domino i pevačica Mihaela Zoler- ističu organizatori.

Takmičenja će biti održana u festivalskom šatoru od 1.250 metara kvadratnih, a biće formirana i Ulica Petrovačkog kulena u kojoj će registrovani proizvođači po pristupačnim cenama nuditi posetiocima svežu ili prženu, sušenu ili dimljenu, Petrovačku kobasicu, kulen i razne druge proizvode sa „zabijačke“.

Po rečima Marušića, direktra Turističke organizacije, smeštajni kapaciteti u Bačkom Petrovcu i okolinim mestima su popunjeni, uglavnom dolaskom gostiju iz inostranstva pa je prporuka da se unapred rezerviše smeštaj u Novom Sadu.

BONUS VIDEO - SRPSKI SPASIOCI ISPRAĆENI APLAUZIMA: Krenuli u Tursku da spasavaju živote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRAGEDIJA GLUMCA: Ubijena hicem u potiljak - stan zapaljen, sve je bilo do detalja isplanirano