IVAN STOJANOVIĆ NOVI VEĆNIK: U Paraćinu na sednici SO izglasan novi član Veća

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 02. 2023. u 17:20

U PARAĆINSKOM pozorištu održana je 54. sednica Skupštine opštine na kojoj su razmatrane i usvojene čak 53 tačke dopunjenog dnevnog reda.

ИВАН СТОЈАНОВИЋ НОВИ ВЕЋНИК: У Параћину на седници СО изгласан нови члан Већа

Foto: D. Milošević

Tajnim glasanjem Ivan Stojanović izabran je za novog člana Opštinskog veća nakon što je, pre toga, konstatovan prestanak njegovog odborničkog mandata. Za Stojanovića je glasalo svih 37 odbornika prisutnih u sali, dok su odbornici opozicije, u međuvremenu, napustili zasedanje.

 Na sednici su potom jednoglasno usvojeni prošlogodišnji izveštaji o radu Opštinskog veća, Skupštine opštine, Uprave za investicije i održivi razvoj, Opštinskog javnog pravobranilaštva i Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove.

Foto: D. MIlošević

 Izmenjene su odluke o osnivanju ustanova kulture  - Pozorišta, Biblioteke, Zavičajnog muzeja, Doma omladine  i Kulturnog centra i doneto rešenje o usvajanju Statuta Kulturnog centra.

Potom su usvojene i  naredne 33 tačke koje su se odnosile na davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

 Između ostalog,  kako su javna preduzeća JKP „Paraćin“ i „Vodovod“ prestala da postoje jer su pripojena JKP „Crnica“, razrešeni su funkcije vršioci dužnosti direktora ta dva preduzeća, Marko Jelenić i Dragan Aksentijević, kao i članovi nadzornih odbora istih preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri