U PARAĆINU URUČENI POKLON-VAUČERI: Po 50.000 dinara za prvih pet januarskih beba (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 01. 2023. u 15:44

NASTAVLjAJUĆI praksu da prvih pet beba rođenih u paraćinskom porodilištu u januaru dobije novčani podsticaj u iznosu od po 50.000 dinara, danas su u zgradi Opštine uručeni poklon –vaučeri njihovim roditeljima u tom iznosu.

У ПАРАЋИНУ УРУЧЕНИ ПОКЛОН-ВАУЧЕРИ: По 50.000 динара за првих пет јануарских беба (ФОТО)

Foto: D. Milošević

Za prva četiri januarska dana rođene su četiri devojčice i jedan dečak, a roditeljima Anđelke, Ive, Nađe, Kaline i Đorđa, poklon-vaučeri će dobro doći. Nekim mamama ovogodišnja prinova bila je već druga ili čak treća beba po redu, pa će opštinski dar svakako iskoristiti za kupovinu najpotrebnijeg.

Foto: D. Milošević

A kako je prilikom uručenja vaučera naglasio zamenik predsednika opštine Milan Simić, pored nagrade od 50.000 dinara za pet prvorođenih beba, od 2021. godine lokalna samouprava u Paraćinu za svako novorođeno dete sa prebivalištem u toj opštini roditeljima dodeljuje novčani iznos od 100.000 dinara.

Poslednja mera i podsticaj je besplatan parking za trudnice, pa je tu mogućnost prošle godine iskoristilo pedesetak žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja