SUBVENCIJA ZA 53 DOMAĆINSTVA U PARAĆINU: Opštinsko veće utvrdilo konačnu listu dobitnika bespovratnih sredstava

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 01. 2023. u 18:46

OPŠTINSKO VEĆE grada na Crnici na poslednjoj sednici donelo je odluku o dodeli bespovratnih sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije krajnjim korisnicima.

СУБВЕНЦИЈА ЗА 53 ДОМАЋИНСТВА У ПАРАЋИНУ: Општинско веће утврдило коначну листу добитника бесповратних средстава

Foto Z. Rašić

Konačnu rang listu utvrdila je komisija, pa će subvenciju za zamenu stolarije na porodičnim kućama i stanovima ili nabavku ili popravku kotlova i grejnih instalacija dobiti 53 domaćinstva.

Veće interesovanje građana bilo je za zamenu spoljašnjih vrata i prozora nego za kotlove, ali će i jedno i drugo doprineti energetskoj sanaciji stambenih objekata i svakako smanjiti troškove grejanja.

Sa dobitnicima subvencije i prethodno odabranim izvođačima radova, odnosno privrednim subjektima, Opština Paraćin potpisaće trojni ugovor. Sredstva će biti preneta isključivo privrednim subjektima nakon sprovedene mere energetske efikasnosti, odnosno obavljenog posla i kada građani izmire svoj deo obaveze prema izvođaču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)