SVAKA CIGARETA SMETA: Paraćinski Crveni krst u borbi protiv duvanskog dima

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 02. 2023. u 13:31

UKLjUČUJUĆI se u obeležavanje Nacionalnog dana bez duvanskog dima, Crveni krst u Paraćinu organizovao je u Tehnološkoj školi predavanje za učenike na tu temu.

СВАКА ЦИГАРЕТА СМЕТА: Параћински Црвени крст у борби против дуванског дима

Foto: Z. Rašić

Edukativno predavanje o zavisnosti od nikotina i cigareta održao je psiholog Doma zdravlja Goran Ristić, a slogan je bio „Svaka cigareta smeta“.

Prisutni srednjoškolci i sami su svesni, kako kažu, da je pušenje veoma štetno ne samo za onog ko puši već i za druge, mada je, među njima, prilično veliki broj vršnjaka koji neguju ovu nezdravu naviku.

Foto: Z. Rašić

Mada je zakonom zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru, a zabranjena je i prodaja cigareta maloletnicima, mlade nije lako odučiti od korišćenja cigareta.

Kako je naveo psiholog Ristić, svaki šesti ili sedmi učenik prvog razreda srednjih škola u tom uzrastu proba cigaretu prvi put, a novih duvanskih proizvoda je sve više.

A organizatori predavanja iz Crvenog krsta, koji svake godine obeležavaju Nacionalni dan bez duvanskog dima, kažu da će i dalje, kao i uvek, organizovati edukacije đaka na tu temu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024