DA NASTAVIMO NJEGOVIM PUTEM: Akademija u čast Svetog Save održana u Vukovom domu kulture u Loznici (VIDEO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

26. 01. 2023. u 20:14

SVETOM Savi, prvom srpskom arhiepiskopu, učitelju i prosvetitelju, u čast, održana je svečana akademija u Vukovom domu kulture u Loznici, po blagoslovu episkopa šabačkog Jeroteja.

ДА НАСТАВИМО ЊЕГОВИМ ПУТЕМ: Академија у част Светог Саве одржана у Вуковом дому културе у Лозници (ВИДЕО)

Foto:V.Mitrić

Uz svetosavsku besedu profesora dr Srboljuba Ubiparipovića, priređen je i bogat i zanimljiv program, kako dolikuje slavnom Nemanjiću.

- Svu našu nadu na Boga položivši, najpre da se držimo prave vere njegove - podsetio je profesor Ubiparipović na reči Svetoga Save. -Jer, drugog temelja, kao što reče apostol, niko ne može da postavi, osim postojećeg, koji je Isus Hristos, to jest koji postavi duh sveti preko svetih apostola i bogonosnih otaca, a to je prava vera koja je na svih sedam vaseljenskih sabora potvrđena i propovedana. Posle ovoga, na osnovama svete vere, predstoji nam zidati zlato, srebro i drago kamenje, što će reći dobra dela.

Pristunima se potom obratio i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

- Bila je ovo velika radost za sve nas, da se podsetimo na našeg Svetoga Savu, čija smo bili i ostali draga čeda, da još dublje osetimo potrebu da budemo na njegovom putu, da imamo u vidu njegove poruke i pouke – rekao je Petrović. 

Svetosavsku akademiju su organizovala bratstva hramova Presvete Bogorodice i Vaznesenja Gospodnjeg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri